Bekilli’de yaşayan yaşlı bir adamı telefonla arayıp kendilerini kamu personeli olarak tanıtan şahıslar, akılalmaz bir yalana başvurdu. Şüpheliler mağdura, "Kimlik bilgilerin başkalarının eline geçmiş. Adına 17-18 adet cep telefonu alınarak suç işlenmiş. Senin ve akrabalarının tutuklanmaması için evindeki ziynet eşyalarını bize vermelisin." diyerek panik yarattı. Korkan vatandaş, yaklaşık 2 milyon 250 bin TL değerindeki birikimini dolandırıcılara teslim etti.

Çalınan altınlar sahibine iade edildi

Durumun fark edilmesinin ardından yapılan ihbar üzerine İl Jandarma Komutanlığına bağlı Bekilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) hızla harekete geçti. Gerçekleştirilen titiz takip sonucunda kimlikleri kısa sürede tespit edilen 2 zanlı, çaldıkları malzemelerin tamamıyla birlikte kıskıvrak gözaltına alındı.

Denizli’de Kanlı Tartışma
Denizli’de Kanlı Tartışma
İçeriği Görüntüle

Ele geçirilen ziynet eşyaları eksiksiz olarak mağdur vatandaşa teslim edilirken, karakoldaki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.