Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Binasında düzenlenen basın toplantısında, uzun yıllar farklı ülkelerde yaşadığı yöneticilik deneyiminin ardından yurda dönüp tüm bu donanımını ülkesi için kullanmak istediğini ifade eden Kenan Öztürk; “memleketimizi bu zor durumdan çıkarıp, hak ettiği yerlere yeniden getirmek, tüm değerleri yeniden yapılandırmak ve bu devinime katkı sağlamak için gerekli donanıma sahip olduğuma inanıyorum. İyi uygulamaları farklı ülkelerde doğru şekilde gözlemledikten sonra ülkemizde nelerin eksik olduğunu gördüm. Tüm bu gözlemlerimi; Cumhuriyetin genetik kodlarından faydalanarak, geçmişi unutmadan, geleceğimizi yeniden inşa etmek için kullanmaya talibim. Ülkenin içinde bulunduğu durum hepimizin malumu, biz bu durumdan liyakat, vizyon, dürüstlük ve deneyimle kurtulacağız” şeklinde konuştu.

Chp Milletvekili aday adayı Öztürk konuşmasını şöyle sonlandırdı; “Uzun yılllar çok uluslu şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışmam neticesinde yurtdışında elde ettiğim bilgi ve deneyimi kendi memleketimi kalkındırmakta kullanmak için aday adayı oldum” ifadelerinde bulundu.

Kenan Öztürk kimdir?

Kenan Öztürk, 1959 Denizli-Beyağaç doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Bölümü mezunu. Evli, üç çocuk babası. 

Afşin-Elbistan Termik Santrali genel kurma üstencisi olan Houston (ABD) merkezli Foster Wheeler Intercontinental Corporation'da Satın Alma Müdürü (1981-1986) olarak başladığı iş yaşamı, ABD Ankara Büyükelçiliği'nde Sözleşme Uzmanı (1986-1996) olarak devam etti.

Sonrasında; yapı malzemeleri ve çözümlerinde dünya lideri olan Lafarge'in (2021'den bu yana Holcim Group) Türkiye, Endonezya, Malezya yönetim merkezleri ile Fransa'daki Merkez Ofisi'nde hiç eksiksiz 23 yıl Genel Müdür, Satın Alma Direktörü, Global Satın Alma Başkan Yardımcısı, Başkan Yardımcısı ve Üst Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı (1996-2019). Ekovitrin Dergisince Asya Pasifik'ten "Yılın işadamıı ödülüne aday gösterildi (2012).

Anadili Türkçe dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca bilen Kenan Öztürk: TÜSMOD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi. 2019'dan bu yana Serbest İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanlığı'nın yanı sıra liderlik, müzakere teknikleri, maliyet optimizasyonu ve bütünlük (integrity) konularında yurtiçi ve yurtdışında eğitimler veriyor.

2002 Türkiye Genel Seçimleri'nde CHP Denizli Milletvekili Adayı olan Kenan Öztürk, 2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde de TBMM 28'inci Dönem CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı.