Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri kapsamında, Türkiye’nin 10 farklı ilinden gelen 105 dağcı, 2 bin 571 metre yüksekliğindeki Honaz Dağı zirvesine anlamlı bir tırmanış gerçekleştirdi. Tarihi Kazıkbeli Savaşı’nın yaşandığı güzergâhın izlenmesiyle gerçekleştirilen etkinlikte, hem spor hem de tarih bir araya geldi.
Pamukkale Arama Kurtarma Derneği (PAKDOS) liderliğinde düzenlenen zirve tırmanışı, sporcuların Cumartesi günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Cankurtaran Kamp Merkezi’nde kamp kurmasıyla başladı. Dağcılar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Öztürk ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ali Fuat Avcı tarafından karşılandı. Teknik bilgilendirme toplantısının ardından sporcular zirve yürüyüşü için hazırlıklarını tamamladı.
Zirve yürüyüşü Pazar sabahı saat 07.00’de başladı. Türkiye’nin dört bir yanından Denizli’ye gelen 105 dağcı, yaklaşık 10,5 saat süren zorlu parkuru aşarak saat 17.30’da Honaz Dağı zirvesine ulaştı. Etkinlik, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarıyla tamamlandı.

Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu özel tırmanışla, tarihi hafıza diri tutulurken, genç nesillere milli mücadele ruhunun aktarılması hedeflendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tarih ve doğayı bir araya getiren bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini belirtti





