Büyükşehir’den Ailelere 9 Bin TL Destek
Büyükşehir’den Ailelere 9 Bin TL Destek
İçeriği Görüntüle

Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Derbent Mahallesi’nde definecilerin kazı yaptığı Karlık mevkii, koruma altına alınarak sit alanı ilan edildi. Karar, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Buldan’daki Derbent Mahallesi sınırlarında yer alan Karlık mevkii, uzun süredir kaçak kazılar nedeniyle zarar görüyordu. Tarihi eser aramak amacıyla yapılan izinsiz kazılar, bölgedeki kültürel mirasın tahrip olmasına yol açarken, alınan sit kararıyla birlikte alanın korunması için önemli bir adım atıldı.

Definecilerin hedefi olan Derbent sit alanı ilan edildi

Kaçak Kazılara Karşı Koruma

Definecilerin sık sık hedef aldığı bölgede sit alanı ilan edilmesiyle birlikte, izinsiz kazı ve müdahalelerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yetkililer, bu tür alanların korunmasının hem tarihi mirasın gelecek kuşaklara aktarılması hem de kültürel değerlerin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Bölge Halkı Karardan Memnun

Karlık mevkiinin sit alanı ilan edilmesi, Derbent Mahallesi sakinleri tarafından olumlu karşılandı. Vatandaşlar, yıllardır süren kaçak kazıların sona ermesini ve bölgenin koruma altına alınmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Denizli’de kültürel mirasın korunmasına yönelik atılan bu adımın, benzer risk altındaki alanlar için de örnek olması bekleniyor.

Muhabir: Osman Berkin Yardım