Bilhassa Pamukkale İlçesinin Acıpayam yolunun altı diye tabir edilen;
Fatih,  Dokuzlavaklar, Cumhuriyet, Hürriyet, Asmalıevler, Kayıhan, Zeytinköy, Gökpınar mahallerinde  çalışırken girdiğimiz her mekanda;
İlhan bey hoş geldin, 
İlhan hocam hoş geldin, 
İlhan abi hoş geldin hitaplarıyla ismen karşılandım. . 
Yanımda bulunan çalışma arkadaşlarımdan  Seçim Koordinatörü Ali Marım tarafından "İlhan Bey biz senin milletvekiliği için değil Pamukkale Belediye Başkan Adaylığı  için çalışmalıyız" "demesi üzerine hep Pamukkale bölgesinde görevlendirildim. Çalışma  arkadaşlarımın ve tabandan gelen  istekleri  görmeleri üzerine PAMUKKALE BELEDİYE başkanlığına aday adayı olmama karar verildi. 
Ben de bu kararı uyarken,  partim CHP sinin hem kurultayda , hem İl kongresinde gündeme damga vuran ön seçim ile adayların  belerleneceği  söylemi üzerine, son ana kadar ön seçim beklentisi ile Pamukkale Belediye Başkanlığına Aday Adayı olarak süresi içinde başvuruyu  yaptım.
Yapmaz olaydım. 
Adaylık süreci başladı. 
Chp, 27. ve 28. Dönem Milletvekili adayı olan şahsım  ve 2 arkadaşım yok sayılarak anketlere sokulmadık. 
Madem ben yok hükmündeydim niye beni 2 dönem milletvekili adayı yaptınız. ? 
Niye 10 yıl il yönetim kurulu üyesi ve iki dönem İl sekreteri yaptınız. ?
Niye 10 yıl İl Genel Meclisi üyesi yaptınız?. 
Niye Acıpayam belediye başkan adayı yaptınız. ?
Partisinin  başarısı için hayatını veren,ömrünü harcayan , emek , nakit ve vakit harcayan bir Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı bir adam bu kadar aşağılanmaz, yok sayılamaz. 
Madem kafanızda bir Pamukkale Belediye başkan adayı var dı niye bize başvuru yaptırdınız?  ????. 
Niye ön seçim yaparak adayı belirlemediniz. ?
Madem  4 şubat 2024 de belediye meclis üyeliği için ön seçim yapıyorsunuz ...
Niye  bize de bu 4 şubattaki bu ön seçime sokmadan üzerimize aday başvurusu yapmayan bir partilimizi aday olarak açıkladınız. ?
Kafanızdaki Pamukkale Belediye başkanı adayı belliydi niye bize 3 ay sahalarda belediye başkanı aday adayı diye dolaştırdınız. ?Ayıptır ayıp, günahtır günah. !!!!
Bir  insanın gurur ve şahsiyetiyle bu kadar oynanmaz. 
Aday adayı başvurusu yapmayan bir vekilimizi niye baştan aday yapmadınız.??? 
Bizi halkımızın  karşısında aday diye dolaştırıp hem paramızı hem evraklarımızı aldınız. 
Yazık tır çok yazık. !!!

BAŞKAN ÇELİK: “ATA’MIZIN EVLATLARIMIZA HEDİYE ETTİĞİ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIMIZ NİCE SENELER DİLİYORUM” BAŞKAN ÇELİK: “ATA’MIZIN EVLATLARIMIZA HEDİYE ETTİĞİ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIMIZ NİCE SENELER DİLİYORUM”

Bu arada Aday olan Sayın Ali Rıza Ertemur vekilimize Pamukkale belediye başkanlığında başarılı olması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şahsı ile hiç bir sorunum yok. Sorunum sürecin işletilmesi hakkındaki haksızlığa, hukuksuzluğu ve adaletsizliğedir. Hem hak, hukuk, adalet diyeceksiniz, hem CHP Emek ağırlıklı bir parti diyeceksiniz, hem de yıllarını   Chp başarısı için  emek harcayan bir partiliyi, bir neferi ezeceksiniz , yok sayacaksınız. !!!Böyle bir şey sosyal demokrat bir partiye yakışmaz. Çok ayıp ettiniz çokkkkk...
Bunun hesabını bir gün vereceksiniz....
Beyler siz kısa pantolon giyerken ben bu partinin okulundaydım. . !!!??
Binlerce öğrenci yetiştirdim. 
Beni Atatürkten , Cumhuriyetten kimse koparamaz. Biz hiç bir zaman kendi menfaatlerimiz için siyaset yapmadık. Hep  halkın , ezilen insanların menfaatlerini için siyaset yaptık. 
Harcadıysak cepten, harcadıysak ömürden harcadık. 

Geldiğimiz süreç boyunca;
 
Pamukkale belediye başkan adaylığımda bana destek olan ve benimle birlikte hareket eden binlerce  gönül bağı oluşan cannn hemşerilerime , can arkadaşlarıma, zamanı ve emeği geçen herkese haklarını helal etmelerini istiyorum. 
Denizli'li saygıdeğer halkıma da çok teşekkür ediyorum. 
Tüm bu yaşananladan sonra Denizli'nin Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçelerde CHP bayrağını dalgalandırması için elimden gelen çabayı göstereceğimi tekrar  belirtiyor,  tüm halkımıza  saygı ve sevgilerimi sunuyorum.