Ferhat Çelik; Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne Kültür Müdürü olarak görevlendirildi Ferhat Çelik; Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne Kültür Müdürü olarak görevlendirildi

Anayasa'nın 153. Maddesi, “Anayasa Mahkemesinin kararları kesindir. İptal kararları gerekçesi yazılmadan açıklanamaz. Anayasa Mahkemesi bir kanun veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin tamamını veya bir hükmünü iptal ederken, kanun koyucu gibi hareketle, yeni bir uygulamaya yol açacak biçimde hüküm tesis edemez.” şeklindedir.

Buna göre Yargıtay 3. Ceza Mahkemesi, anayasanın 153. Maddesi gereğince Anayasa mahkemesi kararlarına uymakla yükümlüdür.

8 Kasım 2023 tarihinden bu yana ülkemizde yaşanan bu durum hem anayasanın işlevsiz kılınmasına hem de yargının itibarsızlaştırılmasına neden olmaktadır. Zaten hukukun bağımsızlığına olan inanç AKP iktidarının uygulamamaları ile bitme noktasına gelmişken, Yargıtay 3.Ceza Mahkemesinin aldığı karar  hukuka, adalete olan güveni tamamen yerle bir edilmiştir.Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve Anayasa Mahkemesi’nin kararları uygulanmalıdır. 6 Şubat depreminde büyük kayıp yaşayan Hataylılar’ın oylarıyla seçilen TİP Milletvekili Can Atalay ivedilikle serbest bırakılarak, meclisteki yerini almalıdır.

CHP olarak 8 Kasım tarihinden bu yana tepkimizi ve tavrımızı Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in önderliğinde hem TBMM’de milletvekillerimizin demokrasi nöbetiyle hem de tüm mecralarda gösterdik. Genel Başkanımızın da dile getirdiği gibi bu bir darbedir. Sadece hukukun bağımsızlığı değil, demokrasi de büyük yara almıştır. 

Hukukun bağımsızlığını daima savunacağız çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olarak demokrasinin ilelebet güvencesi olacaktır.