Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, TBMM’nin açılışın 103. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Horzum mesajında, “Aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Her çocuğun yüzünün güldüğü bir Türkiye dileğiyle” dedi.

Milli egemenliğin ve bağımsızlığın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920 tarihinde kurulduğunu belirten Başkan Horzum, “Kendi kaderini kendi belirleyen milletimiz, ülkemiz için tüm güçlüklerle mücadele etmiştir. Milli iradesi ile vatan topraklarına sahip çıkan Aziz Türk Milletinin mücadelesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye dünyada saygın ülkeler arasındaki yerini almıştır. Ülkemizde yaşayan her vatandaşımız eşit hak ve sorumluluklara sahiptir. Kimsenin kimseden üstün olmadığı bu kutsal topraklarda yaşayan her vatandaşımızın milli irademizin ortak bir parçasıdır. Bu iradenin merkezi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal tarafından açılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasını sağlamak milletin vekillerinden oluşan TBMM’nin görevidir. Bu hak ve özgürlüklerimizin bilincinde olarak TBMM’nin kuruluşunun 103. Yıl dönümünde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Her çocuğun yüzünün güldüğü bir Türkiye dileğiyle” ifadelerini kullandı.