Merkezefendi ilçesindeki Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, eğitimin yanı sıra sportif başarılarıyla yüz güldürüyor. Goalball dünya şampiyonası ve olimpiyat oyunlarında milli takımda ülkemizi temsil eden Şeydanur Kaplan, Berfin Altan ile Reyhan Yılmaz gibi okulun yeni öğrencileri de katıldıkları turnuvalarda büyük başarı elde etmeye devam ediyor.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Denizli Görme Engelliler Ortaokulu Spor Kulübü öğrencileri, Ankara'da düzenlenen Görme Engelli Okullar Arası Satranç Türkiye Şampiyonası ile Görme Engelli Okullar Arası Goalball Türkiye Şampiyonasına katıldı. Müsabakalarda Denizli'yi başarılı bir şekilde temsil eden öğrenciler derecelerle Denizli'ye döndü.

Altındağ Gençlik Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı Okul Sporları Görme Engelliler Satranç Kız Erkek Türkiye Şampiyonası, Altındağ Gençlik Merkezi'nin ev sahipliği yapıldı. Yıldız kızlar satranç müsabakalarında Ümmü Eymen Çeneli, Türkiye şampiyonu olurken, Kezban Su Erdoğan Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Yıldız erkeklerde Bayram Faruk Çalın Türkiye 3.sü oldu.

GÖNÜL GÖZLERİYLE BAŞARDILAR

Türk futbolunda görülmemiş kriz! Türk futbolunda görülmemiş kriz!

KIZLAR 2. ERKEKLER 3. OLDU

Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, Ankara'da düzenlenen Görme Engelli Okullar Arası Goalball Türkiye Şampiyonasında, kıyasıya mücadele sonucu kızlarda Türkiye 2.si, erkeklerde ise Türkiye 3.sü oldu.

Beden eğitimi öğretmeni ve sporcuların antrenörü Hüseyin Atmaca, öğrencilerin başarısının devamını dileyerek, "Bana bu gururu yaşatan öğrencilerime ne söylesem eksik kalır. Ayrıca maddi manevi desteklerini eksik etmeyen okul idarecilerime, öğretmen arkadaşlarıma ve sevgili velilerime çok teşekkür ederim." dedi.

GAZETECİ MUHABİR OSMAN BERKİN YARDIM 

Editör: Bülent Öztürk