Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Finali yarı final karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. Galatasaray Çağdaş Faktoring, son ana kadar çekişmeli geçen maçta Emlak Konut’u 66-64 mağlup ederek finale yükselen taraf oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, ilk periyodu 20-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü koruyan sarı-kırmızılılar, devre arasına 37-36’lık skor avantajıyla girdi. Büyük çekişmeye sahne olan ikinci yarıda iki ekip de üstünlük kurmakta zorlanırken, Galatasaray kritik anlarda hata yapmayarak mücadeleyi 66-64 kazandı.

Kuier ve Ndour’dan Yıldız Performans

Galatasaray’da Awak Kuier, kaydettiği 34 sayıyla maçın en skorer ismi olurken galibiyette başrol oynadı. Emlak Konut cephesinde ise Astou Ndour’un 45 sayılık olağanüstü performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası: Galatasaray: 66 - Emlak Konut: 64

Maçtan Notlar

Bu sonuçla Galatasaray Çağdaş Faktoring, Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası’nda finale yükselerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

Muhabir: Osman Berkin Yardım