Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından hazırlanan bu yıl 11. düzenlenen “Çocuk Gelişimi Sergisi ve Şenliği”, çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

Çocuk Gelişimi Programı Minikleri ağırladı.

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 5 farklı okuldan toplam 300 çocuk eğlenerek mutlu bir gün geçirdi.

Hygieia’nın heykel başı bulundu Hygieia’nın heykel başı bulundu

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte, parmak oyununa tüm çocuklar eşlik etti. Etkinliğin bu yılki teması olan “Kırmızı Kanatlı Baykuş” hikayesi yorumlanarak bir tiyatro gösterisi olarak sunuldu.

Etkinliğe Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Pınar İLİ, müdür yardımcısı Öğr. Gör. Deniz KOÇYİĞİT, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm başkanı Prof. Dr. Özlem KÖRÜKÇÜ, Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Hande GÜNGÖR, Öğr. Gör. Dilek ULUDAĞ KODAL, Öğr. Gör.Gülten İLAVLİ ve çok sayıda öğretim elemanları ile anaokulu öğretmenleri katıldı.

Üniversite personeli ve öğrencilerin de yoğun katılım gösterdiği etkinlikte çocuklar; ince motor becerileri, kodlama, yaratıcılık ve oyun becerilerini geliştirmeye yönelik hazırlanan stantlarda dikkatlerini toplarken, oyun ve eğlence için hazırlanan aktivitelerle de günün tadını çıkardılar. Çocuklar için hazırlanan kukla gösterileri minik izleyenlerden büyük alkış aldı. Çocuk gelişimi programı öğrencilerinin hazırladıkları etkinliklere katılan çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Programın sonunda Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem KÖRÜKÇÜ, Çocuk gelişimi öğrencilerine ve tiyatro oyununa hazırlanmasında emeği geçen Çocuk Gelişimi Program başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hande GÜNGÖR’e, bölüm öğretim elemanlarına ve katılan tüm misafirlere teşekkürlerini iletti.

Öğrencilerin ders kapsamında hazırlamış olduğu etkinlikleri ve aldıkları eğitim sonucunda yaptıkları materyalleri sunma fırsatı bulduğu Çocuk Gelişimi şenliği, güzel görüntülere sahne oldu.

Editör: Bülent Öztürk