Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda bu yıl Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF) açılışına 6 binin üzerinde öğrenci katıldı.

CBİKO koordinasyonunda 11 bölgede ev sahibi ve paydaş üniversitelerin katılımı ile düzenlenen kariyer fuarlarından EGEKAF Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde 14 paydaş üniversitenin katılımıyla Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. E-insan dijital hizmet yaklaşımının bir parçası olarak “Yetenek Her Yerde” kariyer etkinlikleri kapsamında yer alan Ege Kariyer Fuarı’nın ilk gününde Ege Bölgesi’nden katılım sağlayan binlerce öğrenci işverenlerle buluştu. Kariyer Fuarı’nın açılış törenine Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, paydaş üniversite rektörleri, stant açan firma temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Ege Kariyer Fuarı Cumhurbaşkanlığı’nın koordine ettiği, ülkemizde yapılan 11 bölgede yapılan fuardan birisidir. Daha önce 3 kez İzmir’de yapılan bu fuar üniversitemizin ve Denizli’mizin, kamu ve özel sektörün çabalarıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından 4’üncüsünün Denizli’de yapılmasına karar verilmiştir. Kariyer fuarları hem ülkemiz hem de gençliğimiz için aslında devrim niteliğinde geleceğimize yön veren etkinliklerdir. Daha fazla kaliteyi, daha güzel yakalamanın yolu olduğu gibi güzel iş yerlerini yakalamanın yoludur. Ülkemiz sanayisinde üretim ve ihracatında ilk 10 sırada olan Denizli için böyle bir kariyer fuarı ihtiyacı ne kadar fazla olduğunu katılım gösteren firma ve öğrenci sayıları ortaya koymaktadır” dedi.

Seçmen Bunu Beğendi! MERKEZEFENDİ EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK Seçmen Bunu Beğendi! MERKEZEFENDİ EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

“EGEKAF bizler için çok kıymetli”

Gençliğin kıymetli olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Gençlik hayal kuran, yeni hedeflere koşan demektir. Burada esas olan istihdamla ilgili talep eden ve istihdam edecek olanları buluşturmaktır. Burada yapılacak olan sosyal faaliyetlerle herkesin donanımını arttırması demektir. Bu etkinliği ben çok önemsiyorum, şehrimizde yapılması için de birçok gayret sarf ettik. Denizli üretken, çalışkan ve çalışan bir şehirdir. Denizli tükettiğinden daha fazla üreten, satın aldığından daha fazlasını satan, dış ticarette fazlalık veren bir şehirdir. EGEKAF bizler için çok kıymetli, devamlılığını dilerim” ifadelerini kullandı.

47 bin öğrenci kayıt oldu ilk gün 6 bin öğrenci giriş yaptı

İnsanı kaynak olarak değil, yetenek olarak gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, “Burada yapmakta olduğumuz şey bir kariyer fuarı değil. Biz sizi burada zora sokacak hiçbir şey yapmıyoruz. 171 tane yapılacak etkinlik olacak. İçeride yüzlerde şirket var. Üstelik duyduğum kadarıyla Ege Bölgesi’nin en büyük kompleksinde yapıyoruz. Bir fazla şirketi alabilecek alana sahip değiliz. O kadar büyük bir ilgi ile karşı karşıyayız. Şu ana kadar salona giren öğrenci sayısı 6 bini geçti. Kayıtlı öğrenci sayısı ise 47 bin civarında. Yetenek kapısına kayıtlı öğrenci veya mezun sayımız 2 milyona dayandı. Dünyada alanında en büyük ikinci ürün haline geldi. 2 bin 700’den fazla dünya üniversitelerinden öğrenci bizim sistemimize kayıt oldu. Türkiye nitelikli insan gücüyle de dünyanın merkezi haline geliyor. İzmir’de dünyanın pek çok ülkesinden katılım olabilecek Sağlık ve Estetik Kariyer Fuarı yapmayı planlıyoruz. Sağlığı doğduğu bölge olan İzmir’de Uluslararası Sağlık ve Estetik Kariyer Fuarı yapmak üzere konumlandırdığımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

"İnsan potansiyelimizin ne kadar güçlü olduğunu da burada görmüş oluyoruz"

CBİKO tarafından koordine edilen kariyer fuarının büyük bir organizasyon olduğunu ve diğer illerde yapılan fuarlarda güzel sonuçlar alındığı ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, “Dolayısıyla gençlerimizle, üniversitelerden gelen hocalarımızla da teferruatlı konuştuk. Bunların mutlaka devamı lazım. Burada gençlerimizi geleceğe hazırlama konusunda önemli bir çalışma. Gördüğünüz gibi güzel bir heyecan, motivasyon ve istek var. İnsan potansiyelimizin ne kadar güçlü olduğunu da burada görmüş oluyoruz. İnşallah gençlerimiz çok doğru kararlar vererek çok başarılı olacaklardır. Kişilikli ve yenilikçi politikalarla Cumhurbaşkanımızın yaptığı çalışmalar büyük ve güçlü Türkiye için büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyor. Gençlerimizin de kişilik ve kimlikleriyle yer almalarını, güçlü bir şekilde ülkemize, milletimize ve kendilerine katkı sağlamalılardır” dedi.