Müjdat İlhan: “Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz”
Müjdat İlhan: “Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz”
İçeriği Görüntüle

EGF’den 40 yılını aşan gazetecilere vefa

Ege Gazeteciler Federasyonu’nun (EGF) bu yıl ilk kez düzenlediği Ege’nin En’leri Ödül Töreni’nde, Denizli’de gazetecilik mesleğinde 40 yılı geride bırakan beş duayen gazeteciye “Meslek Onur Ödülü” takdim edildi.


Ege Gazeteciler Federasyonu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Ege Bölgesi genelinde meslekte 40 yıl ve üzeri görev yapan basın mensuplarını onurlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Ege’nin En’leri Ödül Töreni, Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene; Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile çok sayıda kamu yöneticisi, yerel yönetici, iş dünyası temsilcisi ve deneyimli gazeteci katıldı.

Gazetecilikte 40 yılın üzerindeki emek ödüllendirildi

Denizli basınının onur günü

Farklı alanlarda başarı gösteren isimlerin ödüllendirildiği törende, gazetecilik mesleğini 40 yılı aşkın süredir sürdüren ve halen aktif olarak görev yapan basın emekçileri için ayrı bir bölüm ayrıldı. Denizli’den mesleki yaşamlarında uzun yılları geride bırakan beş gazeteciye “Meslek Onur Ödülü” verildi.

Denizli’de meslekte 46. yılını geride bırakan Engin Ünal, basın sektörünün farklı alanlarında 45 yıldır görev yapan Mesut Güler, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) eski Başkanı Muhammet Karaçay, Mustafa Kaya ve Cengiz Akhisar, ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Mesut Güler: “Bu mesleğin yapmadığım alanı kalmadı”

Meslek Onur Ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren gazeteci Mesut Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Gazetecilik mesleğinde 45 yılı doldurduk. Bu meslekte beni yetiştiren duayen gazeteci ağabeyim Erol Özbal’a teşekkür ediyorum. Gazeteciliğin neredeyse her alanında görev yaptım. Bu anlamlı ödüle beni layık gören Ege Gazeteciler Federasyonu yönetimine teşekkür ediyorum.”

Gazetecilikte vefa örneği

EGF tarafından hayata geçirilen Ege’nin En’leri Ödül Töreni, basın mesleğine uzun yıllar emek veren gazetecilerin onurlandırılması açısından vefa örneği olarak değerlendirilirken, törende duygusal anlar da yaşandı.