2011 yılında 15 ozanın katılımıyla başlayan ve 2013 yılında uluslararası boyut kazanan dev organizasyon, her geçen yıl büyüyen coşkusuyla dikkat çekiyor. Bugüne kadar 226’sı Türkiye’den, 48’i ise Türk dünyasından olmak üzere toplam 274 ozanın sahne aldığı buluşma, bu yıl katılacak yeni ustalarla kadim mirası geleceğe taşımayı sürdürecek.
Okullarda âşıklık geleneği anlatılacak
Etkinlikler kapsamında, ana program öncesinde 11 Kasım 2026 Çarşamba günü Denizli’deki 4 farklı lisede özel söyleşiler düzenlenecek. Ozanlar ve çıraklar, liseli gençlerle bir araya gelerek geleneksel âşık kültürünü tanıtacak, gençlerin sorularını yanıtlayarak geleneğin kuşaktan kuşağa aktarılmasına katkı sağlayacak.

Büyük buluşma 12 Kasım’da Özay Gönlüm Salonu’nda
-
Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı’nın ana programı ise 12 Kasım 2026 Perşembe günü saat 20.30’da Denizli Büyükşehir Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda sahnelenecek. Anadolu ve Türk dünyasının ortak kültür mirasını taşıyacak programda; Türkiye’den 9, Türk dünyasından 4 ve Bulgaristan’dan 1 olmak üzere toplam 13 usta ozanın yanı sıra genç çıraklar ile onur konukları da yer alacak.
Ücretsiz e-biletler internette
Ege Bölgesi’nin tek ozanı Ozan Nihat’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek organizasyonda, Kırşehir’den Doç. Dr. Ramazan Kâmiloğlu ve Tokat’tan Doç. Dr. Muhammet Avşar şeref konuğu olarak yer alacak. Unutulmaz atışmalara ve türkülere sahne olacak programa katılmak isteyen vatandaşlar, ücretsiz e-biletlerini "ebilet.denizli.bel.tr" adresi üzerinden temin edebilecek.
Başkan Çavuşoğlu’ndan davet
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, tüm vatandaşları sazın ve sözün buluşacağı bu anlamlı geceye davet etti. Başkan Çavuşoğlu, "Geçmişten günümüze uzanan bu eşsiz geleneği birlikte yaşatmaya devam ediyoruz. 5000 yıllık Türk tarihinde düşüncelerin söz aracılığıyla aktarılması geleneğini sürdüren, Türk dünyasından ve ülkemizin dört bir yanından gelen ozanlarımızı Denizli’mizde misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sazın, sözün ve kardeşliğin diliyle gönüllerin bir kez daha aynı duyguda buluşacağı; atışmalarıyla unutulmaz bir kültür şöleni sunacak olan bu özel geceye tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KENT20HABER/KÜLTÜRSANAT SERVİSİ





