Denizli’de halk sağlığını tehdit eden bir satışa yönelik önemli bir denetim gerçekleştirildi. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapılan ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde kapsamlı bir kontrol yaptı.

Gerçekleştirilen denetimlerde, mevzuata aykırı şekilde etiketsiz ve ambalajsız olarak satışa sunulan ekmekler tespit edildi. Gıda güvenliği kurallarını ihlal ettiği belirlenen ürünlere ekipler tarafından el konulurken, ilgili esnaf hakkında yasal işlem başlatıldı.
Yetkililer, özellikle açıkta ve denetimsiz şekilde satılan gıda ürünlerinin ciddi sağlık riskleri barındırdığına dikkat çekerek, vatandaşların bu tür ürünlere karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtilerek, “Halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerimiz kesintisiz devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. Denetimlerin, hem tüketici sağlığını korumak hem de gıda güvenliği standartlarını sağlamak amacıyla il genelinde sıkı şekilde sürdürüleceği öğrenildi.







