Cam Çimento ve Toprak İşverenleri Sendikası yetkileri ile sendikamız arasında, Şişecam Cam Ev Eşyası Denizli Fabrikası'nda çalışan üyelerimiz için yılbaşından bu yana sürdürdüğümüz ücret görüşmelerinde bugün anlaşmaya vardık. 
Burada çalışan üyelerimiz Kristal-İş ailesine bu dönemde dahil oldular ve yarım asırdan daha uzun bir sürede nice bedeller ödenerek kazanılan cam grup sözleşmesinin kısmen kapsamına girdiler. 
Denizli Cam Ev Eşyası Fabrikası'nda çalışan üyelerimiz Cam Grup sosyal haklarını alacaklar. İşyerine özgü uygulamalara bağlı olarak bir kaç farklılık dışında idari haklar da tüm üyelerimizi kapsayacak. 
İşyerinde el imalatına bağlı olarak üretim yapıldığı ve buna bağlı olarak akort uygulaması olduğundan ücret hesaplamaları da oldukça farklı kalemler içeriyor. 
Varılan anlaşmada fabrikada çalışan üyelerimizin ücretlerinde Ocak ayında yapılan ücret artışı üzerine yüzde 16 ilave zam alındı. Bu zamla birlikte ücretler de Aralık ayı ücretlerine göre ilk 6 aylık dönem için ortalama yüzde 79,5 artış sağlandı. 
Akort ücretlerinde de ortalama ilk 6 aylık dönem için yüzde 70 artış sağlandı.
Geriye dönük farklar bu ay içinde ve tek seferde arkadaşlarımızın hesabına yatacaktır. 

IMG-20230414-WA0039

IMG-20230414-WA0043

IMG-20230414-WA0042