Denizli Büyükşehir Belediyesi, artan üretim maliyetleri karşısında hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilere destek olmak amacıyla başlattığı yem desteği projesini bu yıl da sürdürüyor. "Üreten Şehir Denizli" vizyonuyla yürütülen proje kapsamında 19 ilçede 6 bin 317 yetiştiriciye toplam 32 bin 895 çuval yem dağıtılacak.

Denizli Büyükşehirin yem dağıtımında ikinci hafta başladı

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören proje, üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmayı ve hayvansal üretimin sürdürülebilirliğini desteklemeyi hedefliyor.

İlk Haftada Binlerce Üretici Destekten Yararlandı

Yem desteği programının ilk etabı, geçtiğimiz hafta Honaz'da düzenlenen törenle başladı.

İlk hafta kapsamında;

  • Honaz'da 245 yetiştiriciye 1.236 çuval,
  • Tavas'ta 3.183 çuval,
  • Kale'de 1.700 çuval,
  • Buldan'da 2.449 çuval,
  • Acıpayam'da ise 1.225 yetiştiriciye 6.342 çuval yem teslim edildi.

Toplamda 2 bin 851 yetiştirici, ilk hafta yem desteğinden faydalandı.

VALİ KÖŞGER’DEN SANAL KUMAR İTİRAFI GÜNDEM OLDU
VALİ KÖŞGER’DEN SANAL KUMAR İTİRAFI GÜNDEM OLDU
İçeriği Görüntüle

Başkan Çavuşoğlu: "Üreticimizi Asla Yalnız Bırakmayacağız"

Acıpayam Gençlik ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, üreticilere verilen desteğin devam edeceğini belirtti.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Denizli'mizin bereketli topraklarında alın teri döken hiçbir üreticimizi yalnız bırakmıyoruz. Artan maliyetler karşısında üreticimizin toprağına ve hayvanına küsmemesi en büyük önceliğimizdir. Belediyemizin tüm imkânlarını üretimi desteklemek için kullanmaya devam edeceğiz. Üreticimiz kazanacak, Denizli kazanacak."

Denizli Büyükşehirin yem dağıtımında ikinci hafta başladı

İkinci Hafta Dağıtımları Başladı

29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek ikinci etapta yem desteği;

  • Babadağ,
  • Sarayköy,
  • Beyağaç,
  • Çardak,
  • Bozkurt,
  • Güney,
  • Serinhisar ve
  • Çal

ilçelerindeki yetiştiricilere ulaştırılıyor.

Bu kapsamda binlerce çuval yem daha hak sahiplerine teslim edilecek.

Final Merkezefendi ve Pamukkale'de Yapılacak

Projenin üçüncü haftasında Çivril, Bekilli, Baklan ve Çameli ilçelerinde dağıtımlar tamamlanacak.

Programın finali ise 9 Temmuz'da Sevindik Kapalı Pazaryeri'nde gerçekleştirilecek törenle yapılacak. Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki 234 yetiştiriciye toplam 1.286 çuval yem teslim edilerek proje tamamlanacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yönelik tarım ve hayvancılık desteklerini artırarak sürdürmeyi hedefliyor.