DENİZLİ – Denizli’nin Çardak ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde filtre üretimi yapan bir fabrikada çıkan yangın korku dolu anlara neden oldu. Sabaha karşı çıkan yangında gökyüzünü kaplayan kara dumanlar kentin birçok noktasından görüldü. Alevler, itfaiye ekiplerinin saatler süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Alevler Kısa Sürede Tüm Fabrikayı Sardı

Yangın, Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren İkiler Otomotiv Filtre Fabrikası’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler fabrikanın tamamını sardı. Durumun bildirilmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

İtfaiye Çatıdan ve Yerden Müdahale Etti

İtfaiye ekipleri, yangını söndürebilmek için hem yerden hem de merdiven yardımıyla çatıdan yoğun müdahalede bulundu. Saatler süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

5.6 Senaryolu Tatbikat Denizli’de Gerçekleştirildi
5.6 Senaryolu Tatbikat Denizli’de Gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Can Kaybı Yok, Fabrika Küle Döndü

Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Tesisin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Fabrikadan yükselen yoğun kara dumanlar, Denizli’nin birçok noktasından net şekilde görüldü.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Yangının kesin çıkış nedeninin, itfaiye ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılacak detaylı incelemenin ardından hazırlanacak raporla netlik kazanacağı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.