Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler Ekibi, sosyal demokrat belediyeciliği güçlendirmek ve belediye çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Denizli’ye geldi. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Milletvekilleri Evrim Karakoz (Aydın) ve Yaşar Tüzün (Bilecik) katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler Ekibi, sosyal demokrat belediyecilik

“Belediye Başkanlarımız Asla Yalnız Değildir”

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden gazeteci Havva Alp’i anarak taziye dileklerinde bulundu. CHP’nin yerel yönetim programı hakkında bilgi veren Horzum, Yerel Yönetimler Ekibi’nin üç gün boyunca Denizli Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçe belediyesini ziyaret edeceğini belirtti.

Horzum, ziyaretlerin belediye çalışmalarını yerinde incelemek ve genel merkeze rapor sunmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Belediye başkanlarımız asla yalnız değildir. Örgütümüzle, milletvekillerimizle ve halkımızla birlikte, sosyal demokrat belediyeciliği halk için hizmet anlayışıyla kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Karakoz: “Ne Yargı Sopası Ne Kayyum Tehdidi…”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, CHP’li belediyelerin vatandaşın güvenini kazandığını ve sosyal dayanışmayı önceleyen politikalarla fark yarattığını belirtti.

Merkezi iktidarın CHP’li belediyelere baskı uyguladığını öne süren Karakoz, “Tutuklu belediye başkanlarımızın ve hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’ın yanındayız. Halkın iradesine yönelik siyasi operasyonları reddediyoruz. Ne yargı sopası ne kayyum tehdidi bu mücadelemizi durduramayacak” ifadelerini kullandı.

Denizli Basını Yasta
Denizli Basını Yasta
İçeriği Görüntüle

Karakoz, sosyal yardımların engellenmesi, kreşlerin hedef alınması ve belediye başkanlarının tutuklanması gibi uygulamaları “demokrasiye darbe girişimi” olarak nitelendirerek, “CHP’li belediyeler tüm baskılara rağmen kent lokantaları, kreşler, yurtlar ve sosyal destek kartlarıyla halkın yanında olmaya devam ediyor” dedi.

Tüzün: “47 Yıl Sonra Türkiye Nüfusunun Üçte İkisini Yönetiyoruz”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partinin 2024 yerel seçimlerinde 413 belediye başkanlığı kazanarak 47 yıl sonra Türkiye nüfusunun üçte ikisini yöneten parti konumuna geldiğini hatırlattı.

Tüzün, “CHP’li belediyeler, bütçesini en verimli kullanan, hesap verebilir ve halk odaklı yönetim anlayışını en iyi uygulayan belediyelerdir. Denizli’deki belediye başkanlarımızın memnuniyet oranları, seçimlerde aldıkları oy oranlarının da üzerindedir” ifadelerini kullandı.

“Mutluluk Formu” ile Performans Ölçümü

Tüzün, Yerel Yönetimler Birimi’nin belediyelerin kurumsal kimliğini güçlendirmek ve dönem sonu performanslarını değerlendirmek amacıyla hazırladığı “Mutluluk Formu” hakkında da bilgi verdi.

35 sorudan oluşan bu formda, bütçe yönetimi, çevre yatırımları, yenilenebilir enerji kullanımı, kredi borçları, ortak projeler ve üretim destekleri gibi kriterlerin yer aldığını belirten Tüzün, “Bu veriler hem bugünün hem de gelecekteki iktidar dönemimizin belediyecilik vizyonu açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Üretim Odaklı Belediyecilik Vurgusu

Toplantının soru-cevap bölümünde üretime yönelik belediyecilik politikaları da gündeme geldi. Tüzün, formun önemli bir bölümünün tarım ve üretim destekleriyle ilgili olduğunu belirtti.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum da Denizli’de özellikle Büyükşehir ve Merkezefendi belediyelerinin üreticiye fide, fidan, gübre, mazot, tohum, ilaç ve büyükbaş hayvan desteği gibi projelerle doğrudan katkı sağladığını belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan kooperatifçilik modeli başarıyla diğer belediyelere de yayılıyor” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Osman Berkin Yardım