Başkan İlhan, açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kadını erkekle eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayışa ve onun karanlığına asla teslim olmayacağız" ifadelerine yer verdi.

25 KASIM: KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

İlhan, 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olduğuna dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığına ve bu olgunun sadece bireysel değil, toplumsal ve ideolojik bir sorun olduğuna vurgu yaptı. Başkan İlhan, "Bugün kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günüdür" dedi.

MÜCADELE VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA ŞART

Yaşadığımız coğrafyada kadınların günlük yaşamda maruz kaldığı şiddetin giderek arttığını belirten İlhan, taciz, tecavüz ve cinayetlere dikkat çekti. İlhan, bu olayların basında yer almamasının ve toplumun bu konudaki duyarsızlığının altını çizdi. Başkan, "Bu ülkenin Cumhuriyete inançlı, özgür ve güçlü bireyleri olarak, örgütlenerek ve dayanışarak, kadın cinayetlerine, tacize tecavüze, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı, sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Horzum'dan, AK Parti Denizli İl Başkanı Güngör'e ziyaret CHP Denizli İl Başkanı Horzum'dan, AK Parti Denizli İl Başkanı Güngör'e ziyaret


AKP İKTİDARI, KADINLARI ÖLÜME TERK EDİYOR

İlhan, kadına yönelik şiddetin giderek arttığına ve bu şiddetin sonucunda birçok kadının hayatını kaybettiğine vurgu yaptı. 2023 yılında yaşanan kadın cinayetlerinin yarattığı üzücü tabloya dikkat çeken İlhan, bu durumu toplumsal bir sorun olarak görmek ve çözüm için adımlar atmak gerektiğini belirterek, “2023 yılında, ülkemizde çeşitli nedenlerle 350'ye yakın kadınımızın yaşamını yitirmesi, toplumsal bir sorunun işaretidir. Bu acı verici tablo, kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. AKP iktidarı, kadınları koruma ve şiddeti önleme konusunda gereken adımları atmadığı için, kadınların güvenliğini sağlama noktasında ciddi eksikliklerin olduğunu göstermektedir" şeklinde konuştu.


EŞİT VE ÖZGÜR YARINLAR İÇİN MÜCADELE ŞART

İlhan, açıklamasında eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek adına verdikleri mücadeleyi örgütlerinden aldıkları güç ve cesaretle sürdüreceklerini ifade etti. Kadına yönelik şiddete karşı verdikleri mücadelede, sevgiyi, saygıyı, güveni ve umudu örgütleyerek "Umut Var Biz Varız!" dediklerini belirten İlhan, CHP'nin bu konudaki kararlılığını vurguladı.
Bugün saat 11.30’da Candoğan Parkı önünde Kadına Şiddeti Önleme anlamındaki Kadınlarımızın basın açıklaması ve eylemine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Mücadele etmek için el ele omuz omuza olmalıyız.