Başkan Horzum, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen; ırk, dil, din cinsiyet, sosyal köken, siyasi düşünce gibi statüler sebebiyle hiçbir ayrım yapılmaksızın insanlara hak ve özgürlükler tanıyan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünü takip eden yıllarda 10 Aralık tüm dünyada ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Başkan Horzum, mesajını şu şekilde sürdürdü:

“İnsan Hakları Beyannamesi; insana, insan olmaktan ileri gelen ve doğuştan sahip olduğu haklara erişiminde hiçbir kısıtlama ve engelin olmamasını, insan onuruna yakışır bir yaşam sürebilme hürriyetinin güvence altına alınmasını sağlaman uluslararası bir teminattır.

En yüksek evrensel değerlerden olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin ve her kurumun da üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir. Ülkemizde ve Denizli’de vatandaşlarımızın insan hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakıldığı açıkça ortadadır. 2024 yılında derman belediyecilikle buluşturacağımız Denizli’miz insan haklarının her zerresinden sonuna kadar yararlanacaktır.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

Bu vesile ile tüm dünyada insanın yaratılıştan gelen haklarını kullanarak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi umuduyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum”.