Başkan Horzum mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Usta gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin üzerinden 31 yıl, şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan'ın şehit edilmesinin üzerinden ise 23 yıl geçti. Vatan sevdalısı, hürriyet sevdalısı iki Cumhuriyet evladının acısı hala kalbimizde. Cumhuriyet evlatları Mumcu ve Okkan’ı unutmadık.

Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz savunucusu, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci, yazar Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının 31. yıldönümü. Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adamış; Türk milletinin aydınlanması, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele vermiştir. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet'in sesi olan Mumcu, Kuvayı Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye'nin kaybettiği en büyük değerlerden birisidir. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır.

23 yıl önce hayattan koparılan Ali Gaffar Okkan insanların polise bakış açısını değiştirmiştir. Görev süresi boyunca Diyarbakır halkının gönlünü fethetmiştir. Şehre geldiği ilk günlerde, sivil kıyafeti ile halkla iç içe olmuş, halkın nabzını tutmuş, halkı anlamış ve onlarla bütünleşmiştir. Yapmış olduğu çalışmalarla, araya bürokratik bir mesafe koymak yerine insanları kazanmayı tercih etmiştir. Şehrin faydasına yaptığı birçok farklı uygulama, bugün O'nun ardından hala konuşulmaktadır. Ne yazık ki bugün Okkan davasında Hizbullah üyeliğinden Ali Bilmez HÜDAPAR’ın Bismil adayı oldu. Bu ayıp ülkemize yeter.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLUN'DAN ÇAĞRI BAŞKAN ÇAVUŞOĞLUN'DAN ÇAĞRI

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet evlatları Usta gazeteci Uğur Mumcu ve Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı saygı, minnet ve özlemle anıyorum”