Başkan Horzum; “Bir ülkenin yaşayabileceği en büyük felaketi yaşadık. 50 binden fazla canımızı kaybettik. 6 Şubat depreminin acısı hala kalbimizde, ihmaller aklımızda.” Dedi.

Türkiye tam bir yıl önce sabaha karşı 04:17 ve 13:24’teki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. 50 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği depremin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum şu ifadeleri kullandı;

“Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 20 Şubat 2023 tarihinde ise merkez üssü Hatay’ın Defne ve Samandağ İlçesi olan depremlerde 50 bin 783 insanımız hayatını kaybetti. Jeopolitik olarak en aktif deprem kuşağı üzerinde bulunan Türkiye’de yer alan Doğu Anadolu, Kuzey Anadolu ve Batı Anadolu fay hatlarında meydana gelen depremlerde, Cumhuriyet tarihi boyunca 133 bini aşkın insanımız hayatını kaybetmiştir.

Bir ülkenin yaşayabileceği en büyük felaketi yaşadık. 50 binden fazla canımızı kaybettik. 6 Şubat depreminin acısı hala kalbimizde, ihmaller aklımızda. Devlet o gün orada yoktu. Yardımlar gecikti. Vatandaşlarımız kaderine terk edildi. Bunun sonucunda kaybımız arttı. Türk Milleti öyle büyük bir millet ki devletin ayıbını örttü. Tüm yurt seferber olup deprem bölgesine yardım etti. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sebebi 20 yıldır betona yatırım yapan AKP zihniyetidir. Çarpık kentleşme, iş bilmeyen müteahhitlere verilen ihaleler sonucu bu acı kayıpları yaşadık.

Denizli Mali Müşavirlerinden 'Angaryaya Hayır' Eylemi Denizli Mali Müşavirlerinden 'Angaryaya Hayır' Eylemi

6 Şubat Günü’nde her yıl bütün yurtta, kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile deprem şehitlerinin anılmasının ve afet risklerine karşı farkındalık oluşturmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.