Belediyenin İçinden Geçmişler

CHP Denizli İl Danışma Kurulu Toplantısı, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya il başkanı Ali Osman Horzum'un divan başkanlığını yaptığı kurul üyeleri, belediye başkanları ve partililer katıldı. Toplantının ana gündem maddesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan sorunlar ve çözüm yollarıydı. Yaptığı konuşmada önceki yönetimin yanlışlarını ve bu yanlışları düzeltmek için atılacak adımları detaylı bir şekilde anlatan Çavuşoğlu, "Belediyenin içinden geçmişler" dedi.

"Şeytan Bile Bunlardan Korkar"

Başkan Çavuşoğlu, konuşmasına önceki yönetimin belediyede kurduğu düzeni eleştirerek başladı. Özellikle şahsi çıkarlar ve rant sağlama amacıyla yapılan imar planı değişikliklerine dikkat çekti. "Sanıyorlar ki yaptıkları yanlarına kar kalacak. Öyle bir düzen kurmuşlar ki şeytan bile bunlardan korkar," diyen Çavuşoğlu, bu usulsüzlüklerin tek tek ortaya çıkarılacağını ve sorumluların adalet önüne çıkarılacağını vurguladı. Çavuşoğlu, belediyenin imkanlarının kişisel çıkarlar için nasıl kullanıldığını ve bu düzenin nasıl işlediğini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Usulsüzlüklerin Peşini Bırakmayacağız

Başkan Çavuşoğlu, konuşmasında belediyede yapılan usulsüzlüklerin peşini bırakmayacaklarını ve bu konuda kararlı olduklarını ifade etti. "Sanıyorlar ki yaptıkları yanlarına kar kalacak. Öyle bir düzen kurmuşlar ki hani bir söz var ya 'minareyi çalan kılıfını hazırlar' emin olun ben bu belediye başkanı olduğumda bir şey öğrendim ki şeytan bile bunlardan korkar. Öyle bir düzen kurmuşlar ki yakalayamıyorsun. Adamı her şeyiyle biliyorsun, içinden geçmiş belediyenin. Bütün imkanlarını kendilerine seferber etmişler hepsini biliyorsun. Ama her şeyi altına imza atacak adam bulmuşlar, kılıfına uydurmuşlar. Onların bu yaptıklarını yanlarına bırakmamak için emin olun işi gücü bıraktık bunları bulmaya çalışıyoruz," dedi.

İlk Suç Duyurusu Salı Günü

Çavuşoğlu, belediyede yapılan usulsüzlüklerin yasal gibi gösterildiğini ancak ahlaki ve vicdani olarak kabul edilemez olduğunu belirtti. "Pazartesi, salı suç duyurusunda bulunuyoruz bir tanesi ile ilgili. Adamlar turnikeyi başka çalıştırmışlar, parayı başka. Mühürlü torba diye bir sistem bulmuşlar. Bu torbalarla beraber gayrimeşru para taşımışlar. Şimdi parça parça bunları tespit ediyoruz," diyerek, ilk suç duyurusunun ardından devamının geleceğini ifade etti.

"Başlarına Yıkacağız"

Başkan Çavuşoğlu, bir iş yerinde yapılan denetimlerin sonuçlarını da paylaşarak, yasadışı yapıların kısa sürede yıkılacağını söyledi. "Zabıta arkadaşlar doğal olarak denetim yapıyor, imardaki arkadaşlar da denetim yapıyor. Tutulacak hiçbir yeri yok. Her şeyi yasadışı. Sayın ilçe belediye başkanımızla beraber herhalde o süreci de en kısa sürede tamamlayacağız, kaçak yerlerini başlarına yıkacağız. Çünkü onların tamamı bu fakirin, bu fukaranın, bu garibin bu yetimin hakkının olduğu yerler. O hak kimin üstündeyse gittiği yere kadar kovalayacağız," dedi.

Yasaların Arkasına Saklanamazlar

Çavuşoğlu, yapılan usulsüzlüklerin yasal kılıflarla gizlenmeye çalışıldığını ancak ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez olduğunu belirtti. "İşi kılıfına uydurduklarını, her şeyin yasal görüldüğünü dile getiren Çavuşoğlu, 'Ama bu ahlâkta ve vicdanda yasal mı önce bunun hesabını vermesi lazım. Bunları başaracağız, ağır ağır başaracağız. Size bir söz vermiştim, bu boğazdan bir tek haram lokma geçmeyecek, hepsinin takipçisiyiz. Pazartesi, salı suç duyurusunda bulunuyoruz bir tanesi ile ilgili. Adamlar turnikeyi başka çalıştırmışlar, parayı başka. Mühürlü torba diye bir sistem bulmuşlar. Bu torbalarla beraber gayrimeşru para taşımışlar. Şimdi parça parça bunları tespit ediyoruz. Şimdi öyle bir şey ki elinizde dayanacak bir hukuksal zemin bulamazsanız yapacağınız şeyler boşa gideceği için hukuksal bir zemine oturtablimek için bir çaba içerisindeyiz,' diye konuştu."

"Dubai'de de Buluruz"

Başkan Çavuşoğlu, elde edilen yasadışı paraların nasıl takip edileceğini de açıkladı. "Tostçu dükkanından çıkıp da Denizli'de bir sürü mağaza sahip olabilenler Allah‘ın izniyle iktidar olduğumuzda MASAK raporlarına varıncaya kadar o paraları nasıl elde ettiklerini de tek tek takip edeceğiz. Bugün iktidar gücüyle kendilerinin bazı yerlerde dokunmayacağını düşünen insanlar ancak bu ülkeyi terk ederse kurtulabilecekler. İçlerinden bir tanesi Dubai'ye gitme hayalleri kuruyormuş. Emin olun Dubai’de de onu buluruz, bulacağız," ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda, diğer belediye başkanları ve partililer de söz alarak konuşmalarını gerçekleştirdiler. Başkan Çavuşoğlu’nun toplantıya damgasını vuran bu konuşması partililerden büyük destek ve alkış aldı.

Kaynak: denizliekspres