Pamukkale, Avrupa’nın gelecek vadeden tenisçilerine ev sahipliği yapıyor. 12 Yaş Avrupa Yaz Kupası Elemeleri, Tennis Europe ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) iş birliğiyle Pamukkale Tenis Kulübü’nde başladı. 24-27 Temmuz tarihleri arasında sürecek organizasyonda, 7 farklı Avrupa ülkesinden gelen 21 sporcu mücadele ediyor.
Açılış töreni; TTF Başkanı Şafak Müderrisgil, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, TTF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Kurt ve Pamukkale Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezgin Keçeci’nin katılımıyla gerçekleşti.
Türkiye’yi turnuvada; antrenörler Uras Gürbüz ve Barış Fırat yönetimindeki Yiğit Uras Yıldırım, Ömer Alkın Doğruel ve Doğa Yalçın’dan oluşan 12 Yaş Erkek Milli Takımı temsil ediyor. Milli takım, grubunu lider tamamlaması halinde 7-10 Ağustos 2025’te Fransa'nın Saint-Valery-en-Caux kentinde düzenlenecek Avrupa Yaz Kupası Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak.
Müderrisgil: “Bu kortlar hayallerin başlangıç noktası”
TTF Başkanı Şafak Müderrisgil, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, Pamukkale’nin tarihi atmosferinde Avrupa’nın genç tenisçilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Sporcularımızın heyecanı, enerjisi ve cesareti hepimize umut veriyor. Bu turnuva belki de kariyerlerinin ilk basamağı olacak. Ancak burada kazandıkları deneyimler, onları hem iyi sporcular hem de iyi bireyler yapacak” dedi.
Müderrisgil, sporun çocukların sadece fiziksel değil, karakter gelişiminde de önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, “Bu organizasyona ev sahipliği yapan Pamukkale Tenis Kulübü, gençlerin hayallerine koştuğu bir alan. Bugün bu kortlarda gösterilecek azim ve fair play, tüm izleyenler için ilham verici olacak” diye konuştu.
Bulut: “Pamukkale dünya markası bir ev sahibi”
Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut ise ilçenin yılda yaklaşık 3 milyon turisti ağırlayan dünya çapında bir marka olduğuna dikkat çekerek, “Bu tarihi ve doğal güzelliğe sahip ilçemizde böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Marım: “Tenise ilgi her geçen gün artıyor”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım ise, Pamukkale Tenis Kulübü’nün Denizli’nin dünyaya açılan bir yüzü olduğunu belirtti. Kulübün başarıyla yürüttüğü organizasyonların Denizli’ye ve genç sporculara katkı sunduğunu vurgulayan Marım, “Federasyonumuzun destekleriyle ilçemizde tenise olan ilgi artarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Keçeci: “Tenis sevgisini yaygınlaştırmak en büyük hedefimiz”
Pamukkale Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezgin Keçeci de, turnuvaya üçüncü kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Her yıl onlarca çocuğumuzu tenise kazandırıyor, yarışmalara hazırlıyoruz. Tenis her yaşta yapılabilen bir spor ve öğrenmek için asla geç değil. Bu kulüp, Denizli'nin bir değeri, hep birlikte yaşatacağız” diye konuştu.