Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Denizli Opera ve Bale Günleri, ağustos ayında Hierapolis Antik Tiyatrosu'nda sahnelenen "Zorba" balesi ile muhteşem bir finale imza attı. Yunan besteci Mikis Theodorakis’in müzikleri ve Nikos Kazancakis’in ölümsüz eserinden uyarlanan gösteriyi, sağlanan ücretsiz ulaşım ve e-bilet imkânıyla antik tiyatroyu dolduran 12 bini aşkın vatandaş izledi. Tarihin ve sanatın iç içe geçtiği organizasyon, izleyicilere eşsiz bir kültürel deneyim sundu.

Vali Köşger Başkanlığında İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplandı
Vali Köşger Başkanlığında İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplandı
İçeriği Görüntüle

Başkan Çavuşoğlu: "Sanat En Güçlü Köprüdür"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, binlerce yıllık tarihin gölgesinde gerçekleştirilen bu eşsiz buluşmada sanatseverlere seslendi. Denizli’yi bir sanat şehri vizyonuyla taçlandırmak istediklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, dünyaca ünlü eserleri antik kentin büyüleyici atmosferinde halkla ücretsiz buluşturmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Çavuşoğlu, "Sanat, bir toplumu birbirine bağlayan en güçlü köprüdür. Bu köprüyü burada, tarihin içinde hep birlikte kurduk." diye konuştu.

Sanatın Işığı Şehrin Kılcal Damarlarına Ulaşacak

Organizasyonda emeği geçen Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü ile sanatçılara teşekkür eden Çavuşoğlu, şehrin kültürünü hep birlikte büyüteceklerini vurguladı. Sanatın şehrin en ücra noktalarına kadar ulaşmasını hedeflediklerini belirten Çavuşoğlu, "Annelerin, kadınların ve gençlerin kaygı duymadan, kültürle mutlu oldukları bir şehri birlikte büyütüyoruz. Bu şehrin kaynaklarını yine bu şehrin insanlarıyla paylaşmak en büyük düsturlarımızdandır." ifadelerini kullandı.

Antik Sahnede Soluksuz İzlenen Performans

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenen gösteride, yaşama sevinci ve özgürlük temaları Hierapolis'in mistik atmosferiyle buluştu. Yaklaşık iki saat süren dev yapım, etkileyici koreografisi ve müzikleriyle izleyenlerde derin bir hayranlık uyandırdı. Dans ve müziğin kusursuz uyumu, antik tiyatroyu dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir sanat ziyafeti yaşattı.

Sahneye Karanfil ve Gül Yağdı

Gösterinin sonunda muhteşem performans sergileyen bale sanatçıları, sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlanarak sahneye atılan güller ve karanfillerle onurlandırıldı. Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Demet Gökalp’in de yer aldığı gecenin finalinde; Bale Başkoreografı İbrahim Eren Keleş ve solist sanatçılar Sultan Erol, İlhan Durgut, Umutcan Arzuman, Berkay Saraçoğlu ile Serapsu Gürman Yaşar’a, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Denizli'de sanat etkinliklerinin ilerleyen dönemlerde de artarak devam edeceği ve farklı kültürel organizasyonların vatandaşlarla buluşturulacağı öğrenildi.