Yeni keşfedilen bir örümcek türünün sırtındaki kırmızı beyaz desen, Batman'in ezeli düşmanı Joker'in makyajına benzetildi. Bu yüzden bilim insanları, Joker karakterini canlandıran son aktör Joaquin Phoenix’in ismini örümceğe verdi.

Renkli örümceğin ait olduğu cinsin ismi ise epey ironik. Çünkü bu cins, siyah kıyafetleriyle ve nadiren gülümsemesiyle tanınan punk yıldızı Lou Reed’in adını taşıyor.

Bilim insanları Loureedia phoenixi ismini verdikleri yeni örümceği İran’da keşfetti. Renkli örümcek, Akdeniz bölgesi dışında keşfedilen ilk Loureedia örümceği oldu. İlk kez 2018’de tanımlanan cinsin şu anda 4 türü bulunuyor.

Sekiz milimetrelik minik örümceğin vücudu ince tüylerle kaplı. Eresidae adlı bu ailedeki örümcekler yoğun ve kafidemsi tüyler yüzünden kadife örümcekler olarak biliniyor.

Kadife örümceklerin keşfi, epey zorlu bir süreç. Çünkü bu örümcekler yüzeyde yalnızca 3 hafta bulunuyor.

Live Science’a konuşan çalışmanın baş yazarı  Alireza Zamani, “Bu örümcekler yaşamlarının çoğunu yerin altındaki yuvalarda geçiriyor” diye konuştu.

Zamani’ye göre bu eklembacaklıların erkekleri yuvalarını ekim sonundan kasım ortasına kadar dişileri tavlamak için terk ediyor. O yüzden bilim insanları şimdiye dek sadece erkek örümcekleri görebildi. Dişi örümcek arayışı ise devam ediyor.

Independent Türkçe, Live Science