Konya’da gerçekleştirilen Türkiye Atletizm Masterlar yarışmasına eski CHP Denizli İl Başkanı ve Avukat Mahir Akbaba da katıldı. Akbaba’ya Denizli’den hocalığını üstlenen Çağatay Çetin eşlik etti.

Aşırı sıcakların olduğu bir dönemde yapılan yarışmalara 210 sporcu katıldı. 143 erkek, 67 kadın sporcunun katıldığı yarışlarda Denizli’yi temsil eden Mahir Akbaba dördüncülük elde etti. Akbaba, ilk kez pist çıktığı pist yarışında 40 yaş grubunda 14 kişinin katıldığı 5000 metrelik zorlu yarışta kıl payı madalyayı kaçırdı.

30-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen kendi yaş grubunda aldığı bu sonuçta Akbaba, 23-25 Eylül tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik kentinde yapılacak Balkan Şampiyonası’na da antrenör Çetin Çağatay ile birlikte Denizli’yi temsil edecek.

Yarışma ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mahir Akbaba, ‘Türkiye’mizin en elit masterlarının koşacağı bu anlamlı şampiyonanın; son antrenmanını da tamamladık. Hatırlatma dozu aşımızı da olduk; koronasız ve sakatlıksız bir yarış olsun’’ ifadelerini kullandı.

Yıllarını spora veren ve yetiştirdiği yüzerce öğrencisine rağmen, 65 yaşındaki Denizli’yi temsil eden Çetin Çağatay ise 2 birincilik ve 1 ikincilik elde etti.

‘BALKAN ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYORUZ’

Antrenör Çetin Çağatay etkinlik ile ilgili Egeyön Haber’e değerlendirmelerde bulundu. Çağatay, ‘Konya’da gerçekleştirilen Türkiye Atletizm Masterlar yarışmasına katıldık. Oldukça sıcak bir havada gerçekleşen bir etkinlik oldu ama yarışmalarınızı sakatlıksız tamamladık. Konya’da yeni yapılmış bir tesiste gerçekleşen bir yarışma oldu. Arkadaşlarımızdan Mahir bey de kendi kategorisinde 4.cülük elde etti. Madalyayı kıl payı kaçırdı ama zaten ilk pist yarışıydı. Şimdi Eylül ayında Yunanistan’da Selanik’te Balkan Şampiyonası var. Oraya hazırlanıyoruz. Denizli’yi Mahir Akbaba ile birlikte temsil etmek için şimdiden çalışmalara başladık.’ İfadelerini kullandı.