İnovatif Düşüncelerin Teknolojiyle Buluşması

İnovatif düşünce: bilgiyi yararlı ve ekonomik olarak toplumum yararına dönüştürmek demektir. Bu nedenle teknik, sosyal ve ekonomik olarak bir takım süreç içerisindedir. Bunu yapmak için de değişime istekli olup , yeniliklere açık ve girişimci ruhu olan bir kültüre sahip olmamız gerekiyor.
Yeni düşünceler üretmek, hayal gücünün yanında beyin fırtınaları, zihin haritaları, öğrenme vb. kuramları iyi bilmek gerekir ve daha sonrasında sadece yeniliklerimizi, fikirlerimizi hayata geçirmek kalıyor

İster araba telefonları ister konuşma robotları olsun, teknolojideki en yeni ve en büyük hayal gücünü her zaman yakalamıştır. İnovasyon oranı o kadar hızlı ki, dışarıdaki her şeye ayak uydurmak zor olabilir. İşte belki de bilmediğiniz ilk dokuz zihinsel ürün teknolojisi .

1. Evrensel Çevirmenler

Herhangi bir ülkeden insanlara herhangi bir dili konuşan zahmetsizce iletişim kurabileceğinizi hayal edebiliyor musunuz? SIGMO cep çevirmeni ile bu gerçekliği yaratmaya başlıyor. Şu anda yirmi beş dilde konuşmayı dönüştürüyor. Cihazı bileğinize takarsınız veya siz veya başka biri konuştuğunda bir düğmeye basarsanız, konuşma çevrilir.

2. Mobil Platformlar

 

Mobil cihazlarımız olmadan hayatı hayal etmek zor ve Qualcomm'un Snapdragon mobil platformlarını en heyecan verici teknolojilerden biri yapan da bu. Basitçe söylemek gerekirse, bu mobil platformlar  , olağanüstü hız, hızlı şarj özellikleri, üstün bağlantı, güvenlik özellikleri ve sürükleyici AR ve VR deneyimleri sağlayan işlemcilerle cihazlarınızı daha iyi hale getirir .

3. Elektronik Kaplama

Elektronik cilt veya e-cilt, kendilerini gerebilen ve iyileştirebilen güneş pilleri kullanan insan derisini taklit eden ince bir malzemedir. E-cilt öncelikle sağlığı izlemek ve robotların hassasiyetini arttırmak için kullanılır. E-skin ana akım bir ürün olmasa da, Stanford ve UC Berkley'deki araştırmacılar her ikisi de bir e-cilt sürümü geliştirdiler.

4. LED Uyku Maskesi

Uyku sorunları olan insanlar için uygulanabilir bir uyku çözümü gerçekten hayat değiştiriyor. CES 2018'de yeni piyasaya çıkan 100 $  Dreamlight Uyku Maskesi  , daha hızlı uyumanıza ve daha uzun süre uykuda kalmanıza yardımcı olacak turuncu LED ışıklar yayar.

5. Rollable TV

Büyük oyunu 65 inçlik OLED TV'nizde izlediğinizi ve ardından yuvarlayıp gizlediğinizi düşünün. LG, bunu yapan bir konsept TV'nin prömiyerini yaptı ve katlama ekranlarının bir sonraki büyük şey olduğunu işaret etti.

6. Gürültü Engelleme Cihazı

Şimdiye kadar büyük bir şehirde, yoğun bir otoyolun yanında veya bir şantiyeden caddenin karşısında yaşadıysanız, Sono gürültü engelleme cihazının gerçekten ne kadar akıllara durduğunu anlarsınız. Sono pencerelere bağlıdır  ve dış sesleri iptal eden titreşimler önler.

7. Hafif eBike

Katlanabilir bisikletler gezginler tarafından yıllardır kullanılmaktadır - sorun genellikle ağır, hantal ve sürüşü kolay değildir. Smacircle,  sadece 15 lbs ağırlığında , bir sırt çantasına sığacak kadar küçük katlanan ve telefonunuzu kullanarak kilitlenebilen bir bisiklettir .

8. Robot Hizmetçi

Roomba'nızın sadece vakumlu değil, aynı zamanda sizden sonra alındığını ve siz giderken evinizi temiz tuttuğunu hayal edin. Aeolus robotu şimdi sadece bir prototip olabilir, ancak bir robot temizlikçi / güvenlik görevlisinin olanaklarından bahsetmemek çok heyecan vericidir.

9. Merdiven Tırmanma Tekerlekli Sandalye

Scewo Merdiven Tırmanma Tekerlekli  tırmanmaya ve merdiven herhangi bir set inmek için kendini dengeleme teknolojisi ve lastik paletler sadece tekerlekleri kullanır. Sandalye günlük kullanım için yeterince kompakttır. Tırmanma koltuğu, hareketlilik sorunları olan insanlar için genellikle tasarlanmamış bir dünya açar.

Sağlığımızı geliştiren cihazlardan hayatımızı daha verimli hale getiren teknolojiye ve gerçekten harika televizyonlara kadar, teknoloji dünyasından keşfedilecek her zaman yeni ve heyecan verici bir şey var.