Snapdragon 875 Lahaina kodunun anlamı nedir?

Yeni nesil mobil işlemci hakkında ayrıntılar ortaya çıktı. Ünlü sızıntı uzmanı Roland Quandt, Snapdragon 875’in (SM8350) kod adı olarak Lahaina’yı benimsediğini belirtti. Adı aslında Hawaii Adalarından biri olan Maui’deki bir şehirdir.

Bir önceki sızıntı, yeni nesil Qualcomm mobil işlemci Snapdragon 875 yerine Snapdragon 875G adı kabul edilebilir olduğunun ipuçlarını veriyor. Bununla birlikte, Qualcomm henüz bu adı doğrulamamıştır, bu nedenle Snapdragon 875 olarak bilmemizde fayda var.

Amiral gemilerinin işlemcisi 5nm işlemine dayanacak. Qualcomm’un Cortex X1 + Cortex A78 olan süper büyük bir çekirdek mimari kombinasyonu sunacağı bildiriliyor. ARM, Cortex-A77 çekirdeğinin% 30 daha yüksek ve aynı anda yayınlanan Cortex-A78 çekirdeğinin maksimum performansından% 23 daha yüksek bir performans sağlamak için Cortex X1 çekirdek mimarisini de detaylandırıyor. Öğrenme kabiliyetinin Cortex-A78’den iki kat daha fazla olduğu söyleniyor.

Ayrıca, Qualcomm artık Snapdragon 875G’de harici bir temel bant tasarımı kullanmayacak ancak temel bant yongası, performansta iyileştirme ile işlemciyle entegre edilecek.

Kaynak:https://shiftdelete.net/snapdragon-875-sizdirildi-kod-adi-lahaina