Geçen sezon Basketbol 1. Lig’de yarıda kalan sezonu üçüncü sırada tamamlayan Merkezefendi Belediye Deniz Basket, Basketbol Süper Lig’de mücadele etmek için başvuruda bulunmuştu. Yapılan başvuru mali kriterler tarafından uygun bulunmayınca yönetim kararı Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kuruluna götürdü. Kurul, kararın hukuksuz olduğu öne sürerek kararın yeniden gözden geçirilmesini kararlaştırmıştı. Alınan bu kararın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu lige yeniden başvuruda bulunulması için süreç başlatmıştı. TBF KARARINI AÇIKLADI 18 Eylül itibariyle sona eren sürece Denizli Basket'in yanı sıra Fethiye Belediye ve Yalovaspor başvurdu. Yapılan başvurunun ardından Bandırma ekibinin yerine lige Fethiye Belediyenin alınmasına karar verildi. Yapılan açıklamada: "Bandırma Basketbol İhtisas A.Ş. basketbol takımının ligden çekilme bildirimi nedeniyle 2020-2021 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi'nin 15 takım arasında oynanmasına ilişkin Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu kararına yapılan itiraz neticesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu'nun yeni bir başvuru süreci açılmasına yönelik verdiği kararına uygun olarak, 18 Eylül 2020 tarihine kadar verilen süre sona ermiştir.

Verilen süre içerisinde Türkiye Basketbol Ligi (TBL) ikincisi Lokman Hekim Fethiye Belediye Spor Kulübü, üçüncüsü Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve sekizincisi Yalova Spor Basketbol Kulübü tarafından yapılan lisans başvuru dosyaları, Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı ile Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları Talimatı'nda aranan koşullar yönünden incelenmiştir.

Yönetim Kurulumuz; talimatlardaki koşulları sağlayan üç kulüp arasında, 2019-2020 sezonu TBL sıralama önceliğini dikkate alarak Lokman Hekim Fethiye Belediye Spor Kulübü'ne ulusal lisans verilmesine ve takımın 2020-2021 sezonunda ligden çekilen Bandırma Basketbol İhtisas A.Ş. basketbol takımının yerine ING Basketbol Süper Ligi'ne alınmasına karar vermiştir." denildi.