Bütün doktorların maske, mesafe uyarıları yaptığı şu dönemde, çalışma hayatının yoğunluğu ve zorunlulukları ile kendimizi ne kadar izole edebiliyoruz ki?  Bu dönemde hayatımızda her zamankinden daha fazla öne çıkan iki farklı değer var.

Birincisi sağlık, karantinaların vermiş olduğu zaruri yet, evde kalmanın dayanılmaz ağırlığı ile herkes her zamankinden fazla kilo aldı. Aldığımız kilolar bahane olmuş olsa da covid 19 ‘lugünlerde sağlığa zaman ayırıp spor yapan insanlar azımsanmayacak kadar çok. 

İkincisi ise sosyal yardımlaşma. Covid 19 bize gezmeleri, tatil planlarını, sosyal etkinlikleri salgın süresince ara vermemize ve evde daha fazla zaman geçirmemize sebep oldu. Evde olduğumuz bu süreç bize başta komşularımız olmak üzere çevremizi daha iyi tanıma ve bazı şeylerin daha çok farkına varmamıza sebep olduğunu düşünüyoruz. 

Morale ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu iki özel durumu kapsayan güzel bir olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Pazar sabahları erken saatlerde toplanıp, bir araya gelen arkadaş gruplarından sadece biri olan ‘Sabah Sporu’ grubu. Bu grup hayatın değişik kesimlerinde toplanmış, farklı meslek gruplarından, yaşları 25- 65 aralığında değişen bir gruptur. Hırs ve kazanma arzusundan çok karşılıklı saygı ve sevgi ortamının hüküm sürdüğü bu insanlar yağmur, kar demeden yıllardır her Pazar sabahı bir araya geliyorlar. Sadece spor mu yapıyorlar. Tabii ki hayır. Maç sonu çıtır simitler bu işin en güzel tarafı. 

Bu grup, yaptıkları sporun yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya da büyük önem vermektedir. 

Sabah Sporu grubu olarak Dokuz Kavaklar Mahallesinde oturmakta olan maddi durumu yetersiz bir ailenin evine parke döşenmesine vesile olduk. Çok mu şey yaptık?  Kimileri için önemsiz olabilir fakat bu ailemiz için mutluluğu tarif edilemez bir duygu oldu. Bizler de bu mutluluğa sebep olduğumuz için büyük bir manevi doygunluk hissettik. 

Küçük şeyler büyük güce sahiptir. Bazen küçük şeyler olarak tanımlanan durumlar, olayları güzele çevirebilmeye, ruhları pozitif  yönde enerji ile doldurmaya, en üzgün yüzleri güldürmeye imkan tanır.

Küçük dokunuşlarla bir çok kişinin hayatında farklar yaratabiliriz. Bu sosyal yardımlaşmanın başka gruplara da örnek olarak küçük dokunuşlarla farklar yaratmalarını temenni ediyoruz. 

                                                                                                            Sabah Sporu Grubu