Merkezefendi Belediyesi, corona virüsü salgınında canı pahasına mücadele eden ve hayatını kaybeden sağlıkçılar için tematik sağlık parkı inşa etti. Bahçelievler Mahallesi Gülistan Caddesi’nde 9 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan, içerisinde oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları ile jimnastik ve fitness aletleri bulunan parka, sağlık personellerini simgeleyen heykeller konuldu. Kısa bir süre içerisinde açılması planlanan parktaki sağlık çalışanlarının simgeleyen heykeller, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Özellikle AK Parti kanadından gündeme eleştirilerle getirilen heykeller hakkında bir sağlıkçı Denizli Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay ilk kez Egeyön Haber’e konuştu.


“VEFA ÇALIŞMASI OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ”


Erbay açıklamasında;“Ben iyi niyetli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanının açıklamasına göre; burası gençler ve çocuklar tarafından herhangi bir para harcanmadan atık malzeme ile yapmışlar. Dünyayı sırtlayan sağlıkçıların sembolizasyonu yapılmış. Koronavirüs salgınından dünyayı kurtarmaya çalışan sağlıkçılar var. Bu çalışmalar gençlerin ve çocukların sağlıkçılara vefasını gösterdiği bir çalışma olarak değerlendirilmesi gerekir. Ben de o görüşteyim.


“HEYEL SANATI İDDİASI YOK”


Bir heykel sanatı iddiası yok. Vatandaşların bu yönde değerlendirmesini isterim. Gençler, çocuklar sonuçta heykeltıraş değil. Tekrar altını çiziyorum. Toplumun genç bireylerinin sağlık çalışanlarına sempati beklemesi adına yaptırılmış teşekkür çalışmasıdır. Para da harcanmamış. ‘Halktan toplanan vergilerle ucube heykel eleştirisi’ doğru değil. Sanatsal bir proje için danışmanlar tutulup daha iyisi yapılabilirdi deniyor. Ama bu çalışma o kapsamda düşünülmemiş. Muhakkak daha iyisi yapılabilir.


“İYİ NİYETLİ”


Daha önce Merkezefendi Belediyesi ve Denizli Tabip Odası’nın ortak çalışması ile salgında kaybettiğimiz sağlık çalışanları adına anıt açılışı gerçekleştirmiştik. Bu örnekle de sağlık parkı çalışmasının da iyi niyetli olduğunu düşünüyoruz.


“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ALEYHİNEYMİŞ GİBİ POMPALAMAK BİRAZ HAKSIZLIK GİBİ GÖRÜNÜYOR”


Benim buradaki eleştirilerden anladığım; zorlama, karşı politik hamledir. Burada dikkat edilmesi gereken, tamamen sağlık çalışanlarına sevgi ve saygı ifade etmeye çalışan, çocukların ve gençlerin çalışmasını sağlık çalışanlarının aleyhineymiş gibi pompalamak biraz haksızlık gibi görünüyor” dedi.