Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, hükümetin artan intihar vakalarına karşı harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Yerel ve ulusal basında her gün intihar haberlerinin artarak yer aldığını ve intihar haberlerinin kanıksanmaya başladığına dikkat çeken Çavuşoğlu, TÜİK verilerine göre, 2002-2019 arasında 53 bin 425 kişinin intihar sonucu öldüğünü, bunlardan 4 bin 801’inin kayıtlara 'ekonomik nedenlerle intihar' olarak geçtiğini aktardı.

Denizli ve Türkiye genelinde intihar haberlerinin ardı arkası kesilmediğini önceki gün Denizli'de 4 intihar olayının yaşandığını belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Sosyal devletin en önemli görevlerinden birisi insanların insanca, insan onuruna yakışan bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Bunu yapması gereken iktidar ortakları, CHP'nin verdiği önergeleri reddederek sorunun üzerini örtmeye çalışmaktadır. Merkez Bankası rezervlerini eksiye çevirenler, bunun hesabını vermek yerine afişlerimizi toplatarak unutturabileceklerini sanıyorlar. Kaybolan bu para vatandaşımızın, tüyü bitmemiş yetimin parası. Elbette nerede olduğunu soracağız. Pandemidöneminde bu paralar, vatandaş için harcanıp, gerçekten önlemler alınabilseydi bu gün ülkemiz belki de çok farklı yerlerde olabilirdi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde her hafta en az 65 intihar olayı yaşandığını ifade eden Çavuşoğlu, "TUİK’inmakyajlı rakamlarının derin yoksulluğu ve kriz nedeniyle yaşanan ölümleri tüm boyutlarıyla yansıtmıyor. Zira 2002-2019 yıllarını kapsayan verilere göre 53 bin 425 intihar sonucu ölümün 22 bin 645’inin sebebi belli değil. Geldiğimiz nokta çok acı verici bir haldedir. Hükümet yetkilileri, sürekli gündem değiştirmek için farklı operasyonlar yapmak yerine halkın gerçek sorunlarına çözüm bulmalı, Merkez Bankası rezervlerini halkın refahı için kullanmalıdır. İnsanlar gelecek kaygısından, aç kaldığı için, iş bulamadıkları için, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için canlarına kıyıyorlar. Türkiye şu anda intihar edenlerin ülkesine dönüşmüş durumda. Her ay onlarca insan intihar ediyor, bunu görüp tedbir alınmalı. İktidar sahipleri halktan kopuk yaşamaktan vazgeçmeli, vatandaşın halini görmelidir. Yoksa intiharları psikolojik gerekçelere bağlayarak, gündem değiştirerek işin içinden çıkamazsınız” diye konuştu.