CHP Denizli milletvekili Teoman Sancar, AK Parti Denizli milletvekili Şahin Tin’in sahte fatura diye yaptığı açıklamalar karşısında, yeni faturalarla cevap verdi, Sancar, “Halka kuru ekmeği revan gören Şahin Tin’in halktan özür dilemesi gereken yerde gündem değiştiriyor. Bu faturalar Çivril Belediyesi’nin belediye meclis toplantısına konu olmuş gerçek faturalardır. Halkı enayi yerine koymayın” diye konuştu.

CHP Denizli milletvekili Sancar konuşmalarına şu şekilde devam etti

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde grup başkanvekilimiz Engin Altay'ın, "millet aç midesine sadece kuru ekmek giriyor" sözlerine, "o zaman aç değiller" karşılığını veren AKP Denizli milletvekili şahin tin, daha önce gündeme getirdiğimiz fatura skandalı hakkında adeta yargı gibi davranmış, hükmü de vermiştir. Hatta bununla da kalmayıp sözü geçen haberlere mahkeme kararıyla erişim engeli getirmiştir.

Gündeme taşıdığımız faturalar Çivril belediye meclisi toplantısında gündeme gelmiş, tutanaklara geçmiş resmi belgelerdir. 

Şahin Tin, 2 faturadan yola çıkıyor ama bakın elimde 5 fatura var. Buradan soruyorum, ey Şahin Tin bu yemekleri ben yemedim, kim yedi? Sahte dediğin bu faturalar hakkında suç duyurusunda bulundun mu? Belediye hakkında suç duyurusunda neden bulunmadın? Adını bu işlere karıştıranı arıyorsan adres orada! Haberlere erişim yasağı getirmek için neden aylarca bekledin? Ortaya bir laf atıyorsan arkasında duracaksın Şahin Tin! Bu milleti enayi yerine koyamazsın, çık bu milletten özür dile! Bu 5 faturayı görünce ne yapacaksın bakayım? git bunlarında alt koçanlarını bul! Ne de olsa yargıyı da, hükmü de kendin veriyorsun! 

İlgili faturaların takipçisi Türk yargısıdır. Şahin Tin’in “Maksatlı olarak öne sürdüğümüzü iddia ettiği” faturaların ayrıntısını sorgulamak her Türk vatandaşı gibi benim de hakkımdır. Türkiye Cumhuriyeti anayasasıyla tarafıma verilmiş bir hakkı, denetleme hakkını kullanmamdan kim, neden rahatsız olmuştur?

Sayın Tin’in ilgili faturaların alt koçanlarını göstererek, “Bakın burada kimlerin yemek yediği yazmamaktadır” sözü ise oldukça komiktir, faturayı veren hiçbir işyeri faturaya bu tarz notlar düşmez. Faturalar, belediye muhasebesine teslim edilirken açıklama olarak yazılmıştır. Notların kim ya da kimler tarafından, yemeklerin de kim ya da kimler tarafından yenildiği türk yargısı tarafından ortaya çıkarılacaktır. Zaten mahkemeye yansımış bir konu hakkında, Sayın Tin’in yargıyı etki altında bırakacak şekilde hüküm vermesi oldukça manidardır. 

Daha önce de basına yansımış bir konunun, Sayın Tin’in talihsiz bir açıklamasından sonra yeniden gündeme gelmesi oldukça doğaldır. Sayın Tin’in ilgili haberlere erişim engeli talebinin de jet hızıyla denizli 1. sulh mahkemesi tarafından kabul edilmesi gözden kaçmamalıdır ey Şahin Tin, ne bu telaş?

Çamur siyaseti, bir şikayet dilekçesini delil diye twit atmaktır!

Çamur siyaseti, faturalar üzerine “gerçek”- “sahte” diye ibareler koyup twit atmaktır. Bırakın yargı görevini yapsın!

Sen fatura işlerini boş ver de binlerce genç işsizken hemşire olmayan yeğenini hemşirelik kadrosuna nasıl yerleştirdin?  Mahkeme torpilli atamayı iptal edince hiç rahatsız olmadın mı onu söyle...  

Mesela, enerji komisyonundasın elektriğe yüzde 58 zam,

doğalgaza yüzde 60 zamma karşı ne yaptın ?