Cuhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "31 Ocak 1990 tarihinde evinin önünde uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Muammer Aksoy’u ve hain saldırılarla aramızdan ayrılan tüm aydınlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Muammer Aksoy'u katledilişinin 31. yılı nedeniyle bir basın açıklaması yapan Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Muammer Aksoy, 31 Ocak 1990 günü Ankara Bahçelievler’deki evinin önünde hain kurşunlara hedef olarak aramızdan ayrıldı. Aksoy, Ankara Barosu Başkanlığı, Türk Hukuk Kurumu Başkanlığı yapmış, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucusu ve ilk genel başkanı olmuştu. 1961 Anayasası’nı hazırlayan komisyonun sözcüsüydü. Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Milletvekilliği ve Parti Meclisi üyeliği görevlerini yürüttü. Türkiye’yi Avrupa Konseyinde temsil etti, Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Anayasa hukuku profesörü Muammer Aksoy, yaşamı boyunca binlerce hukukçu yetiştirmiş, inançlı, ilkeli, laik, yürekli, inançlarından ödün vermeyen bir hukukçu, siyasetçi, yazar ve dava adamıydı. Gerçek bir Atatürkçü ve gerçek bir yurtseverdi" dedi.

Cumhuriyeti emperyalizmin kıskacı arasındayken tam bağımsızlık ve laiklik mücadelesi veren Muammer Aksoy'un korkmadan, yılmadan ve sinmeden tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye Cumhuriyeti için mücadele verdiğini belirten Çavuşoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman gerici zihniyete karşı ilerici ve Türkiye'nin birleştirici gücü olmaya devam edeceğiz. Bu gün bir kez daha Prof. Dr. Muammer Aksoy’u ve hain saldırılarla aramızdan ayrılan tüm aydınlarımızı saygı ve özlemle anıyor ve bu cinayetlerin bir an önce aydınlatılmasını diliyoruz" dedi.