Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Sünnet Etkinliği’nde çocuklar doyasıya eğlendi. Daha önce uzman doktorlar tarafından Özel Denipol Hastanesi, Özel Egekent Hastanesi, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi, Denizli Özel Sağlık Hastanesi ve Tekden Hastanesi’nde modern cerrahi yöntemlerle sünnet edilen 320 çocuk, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğlencede aileleriyle birlikte keyifli anlar yaşadı. Palyaço, maskot ve zeybek ekibiyle etkinlik alanına giren çocuklar Merkezefendi Belediye Orkestrası’nın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile doyasıya eğlendiler. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile birlikte İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, meclis üyeleri ve muhtarlar da sünnet çocuklarını ve ailelerini yalnız bırakmadı.

EĞİTİM VE SAĞLIK

Eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bir söz vermiştik. Çocuklarımıza eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliğini tanıyacağız demiştik. İşte bu sünnet etkinliğimiz ile verdiğimiz sözlerden bir tanesini daha gerçekleştirmişolduk. Birçok mahallemize açtığımız kadın çocuk yaşam merkezlerimiz ile çocuklarımız arasındaki eğitim farklılığını, eğitim adaletsizliğini gidermeye çalışıyoruz. Bu merkezlerimizde çocuklarımız her branşta eğitim görüyor. Anneleri de unutmadık. Annelerimiz içinde farklı kursları bu merkezlerimizde hep birlikte açtık. İlçemize kazandırdığımız birçok kadın çocuk yaşam merkezleri amacına ulaşıyor. Bu merkezlerimizin sayısını artıracağız. Kadın istihdamı bizim için çok önemli. Kadın istihdamını artırmak ve çocuklarımızın doğru eğitim alabilmesi adına kreşlerimizi ilçemize kazandırıyoruz, kazandırmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”

Büyük bir güçle, destekle ve sevgiyle çalıştıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Çocuklarımız geleceğimiz, vizyonumuz. Çocuklar her annenin, her babanın en kıymetlisi, en değerlisi. Bize düşen onları bu ülkede doğru şekilde yetişmelerini sağlamak, hayırlı evlat olmasını sağlamak, vatanına, milletine, bayrağına, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir birey olarak yetiştirmeyi sağlamaktır. Burada her mahallemizden gelen 320 çocuğumuzla bu güzel etkinliği gerçekleştirdik. Sizlerden aldığımız güçle, destekle ve sevgiyle çalışıyoruz. Bizler birlikte başardık ve birlikte başarmaya da devam edeceğiz. Sevgili çocuklarımıza, aileleriyle birlikte gözlerinin ışıl ışıl parladığı, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Çocuklarımıza ve ailelerimize sünnetleri hayırlı ve uğurlu olsun. Katılımınız için çok çok teşekkür ediyorum” dedi.