İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli'de 29 Ekim Bulvarı üzerindeki Özay Gönlüm Meydanı’nda miting düzenledi.

Vatandaşların mitinge yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“BU MİLLETE VARLIK İÇİNDE YOKLUK YAŞATMAYA NE HAKKINZ VAR?”

* Niye buradayım biliyor musunuz? Çünkü memleketimiz darda, milletimiz zorda. Türkiye'de bugün analar tencereyi kaynatamıyor. Türkiye'de bugün babalar eve ekmek götüremiyor.

* Türkiye'de bugün gençler kaçıp gidecek ülke arıyor. Yazık değil mi, günah değil mi? Bu aziz millete varlık içinde yokluk yaşatmaya ne hakkınız var?

“GELİNE, DAMADA, KAYINÇOYA 5'ER MAAŞ BAĞLAYANLARI UTANDIRMAK İÇİN BURADAYIM”

* Testiye dadananlar var. Memleketin zenginliklerine dadananlar var. Milletin hakkına, hukukuna, alın terine musallat olanlar var.

* İşte bunun için yollardayız. İşte bunun için bugün buradayım. Milletin malını üç-beş müteahhidin kasasına akıtanlara ayna tutmak için buradayım.

* Senin evladın işsizken; geline, damada, kayınçoya 5'er maaş bağlayanları utandırmak için buradayım. ‘Açız' diyene ‘Abartıyorsun' diyenleri yüzlemek için buradayım.

“BU KÖTÜ GİDİŞE ARTIK BİR DUR DEMEK İÇİN BURADAYIM”

* Sen ay sonunu getiremezken, Saray'da sefa sürenlerin sefasını bozmak için buradayım. Sen borç içinde yüzerken, utanmadan uçan ekonomi masalları anlatanların yüzüne senin gerçeklerini çarpmak için buradayım.

* İş isteyenlere burun kıvıranların işçiyi, memuru, EYT'liyi yük görenlerin; sokakları kadınlara dar edenlerin, milletin malına çökenlerin devrini artık bitirmek için buradayım. Bu kötü gidişe artık bir dur demek için buradayım.

“TÜRKİYE'NİN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK”

* Türkiye zengin bir ülke. Türkiye çok büyük potansiyeli olan bir ülke. Türkiye yoksulluğu değil, zenginliği hak eden bir ülke. Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok.

* Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'yi inşa etmek için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Tek bir sorunumuz var, o da nedir biliyor musunuz? Bu ucube sistem ve beceriksizliğin kitabını yazan AK Parti iktidarıdır.

AKŞENER'DEN VATANDAŞA ART ARDA SORULAR

* Şimdi size sormak istiyorum: Bundan 3 yıl öncesine göre daha mı zenginsiniz? Bundan 3 yıl öncesine kadar evlatlarınız daha kolay mı iş buluyor?

* Çiftçi kardeşlerim, mahsulünüz 3 yıl öncesine göre daha mı çok kazandırıyor? Esnaf kardeşlerim sattığınız malları yerine koyabiliyor musunuz? Dükkanı çevirebiliyor musunuz?

* EYT'li kardeşlerim 3 yıl öncesine göre daha mı mutlusunuz? Memur kardeşlerim, 3 yıl önce verdikleri sözü tuttular mı?

* Hakkınız olan 3600 ek göstergeyi verdiler mi? İhracat yapan sanayici kardeşlerim, işleriniz 3 yıl öncesine göre daha mı iyi?

“İSTESEN DE İSTEMESEN DE BU SESİ DUYACAKSIN”

* Ev kadını kardeşlerim, domatesi, biberi, patlıcanı, yağı, unu, şekeri 3 yıl öncesine göre daha ucuza mı alıyorsunuz? Kasabın önünden geçebiliyor musunuz? Pazarda fileyi doldurabiliyor musunuz?

TEK BİR ÇÖZÜM VAR: SEÇİM, SEÇİM, SEÇİM”

* Türkiye bugün çok derin bir krizle karşı karşıya. Şimdi ben de size soruyorum: Bu iktidar şu anda millete gidebiliyor mu? Aranıza gelebiliyor mu? Aranıza gelmeye yüzleri var mı?

* Esnafın arasına girebiliyorlar mı? Halkın arasına, tarım köylüsünün arasına girebiliyorlar mı? Pamuk tarlasına girebiliyorlar mı? Pancarda varlar mı?

* Çarşıda pazarda gezebiliyorlar mı? Gençlerin karşısına çıkabiliyorlar mı? Aynı sayın Erdoğan'ın bundan 20 sene önce söylediği gibi, öyleyse tek bir çözüm var: Seçim, seçim, seçim.

“ERDOĞAN'IN İKTİDARINDA TENCERELER BİRBİRİNE VURUYOR”

* Sayın Erdoğan'ın inadı Türkiye'yi her geçen gün uçurumun eşiğine sürüklüyor.

* Rahmetli Demirel'in mitinglerinde kadınlar tencere tavaları birbirlerine vururlardı ‘Açız, tencere kaynamıyor' diye. Tarih tekerrürden ibaret. İşte sayın Erdoğan'ın devri iktidarında tencereler birbirine vuruyor.

TÜRKİYE'Yİ UÇURACAK' DEDİKLERİ UCUBE SİSTEM DOLARI, ENFLASYONU, İŞSİZLİĞİ UÇURDU”

* 2001 yılındaki krizde bile 1.2 lira olan dolar bugün 11 lira. ‘Türkiye'yi uçuracak' dedikleri bu ucube sistem 3 yılda doları uçurdu, enflasyonu uçurdu, işsizliği uçurdu.

* 5 müteahhit daha zengin oldu ama milletimiz fakirleştikçe fakirleşti. Doğalgaz fiyatları ateş pahası, domatesin, patatesin, etin, sütün, yoğurdun, şekerin, yağın fiyatı ateş pahası.

* İşveren için maliyetler 2 katına çıktı. İşsizlik arttıkça artıyor. Artık geceleri döviz kurunu takip ederken uykularımız kaçıyor.

“BU MİLLET BU FAKİRLİĞİ HAK ETMİYOR”

* Sayın Erdoğan kafasına göre deney yapıyor ama yine olan milletimize oluyor. Buradan sayın Erdoğan'ı bir kez daha uyarıyorum. Şahsi hırsların uğruna milletimize daha fazla eziyet etme.

* Bu millet bu fakirliği hak etmiyor. Damadınla oyun kurdun, olmadı. Onu gönderdin, başkasını getirdin, tutmadı.

* Mevsimlik Merkez Bankası Başkanları gelip gidiyor, tutmuyor. Anla artık sayın Erdoğan; okey oynar gibi ekonomi yönetilmez.

* Istaka dizer gibi kabine yapılmaz, bürokrat atanmaz, Bu ucube sistem yerinde durduğu sürece bu ülke şahlanmaz.

“ERDOĞAN HER ŞEY YOLUNDAYMIŞ GİBİ KONUŞMAYA TAM GAZ DEVAM EDİYOR”