Elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam yapıldığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Memur ve emekliler zamlı maaşlarını alamadan alacakları zam kat kat ceplerinden çıktı" dedi.

Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatlarının son 3,5 yılda yüzde 122 zamlandığına dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Aynı dönemde TÜİK'in hesapladığı enflasyon oranı yüzde 53,13. Emeklilerimiz, memurlarımız, bu ay zam alacaklar ama alacakları zam daha ceplerine girmeden kat be kat fazlasıyla ceplerine çıktı. Hangi memur, hangi emekliye son 6 ayda yüzde 20 oranında zam yapıldı? Artık yeter. İktidarlarvatandaşın refahı için kararlar alır. Vatandaşı artık müşteri olarak görmeyin" dedi.

Doğalgazda da durumun elektrikten farklı olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Doğalgazda her ay düzenli olarak yapılan zamlar yeterli olmamış olacak ki yüzde 12 daha yaptılar, akaryakıta neredeyse her ay zam yapılıyor. Tek adan rejiminin ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Hayatın normale döneceğinin açıklandığı 1 Temmuz günü gelmeden, zam haberi geldi. Pandemi döneminde bir çok vatandaşımız işinden olurken, çok sayıda esnafımız da kepenk kapattı. Vatandaşımızın zam yağmuru altında beli büküldü, faturalarını ödeyemez duruma geldi. Maaşlarda yapılan artış; emeklinin, memurun cebine girmeden şirketlerin kasasına gidiyor. Halkımız Zor gününde vatandaşın yanında olmayanın hesabını sandıkta soracaktır" ifadelerini kullandı.