Lüks aracında uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüler ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan eski AKP Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, uyuşturucu madde temin ettiği gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı.

Savunmasında “Kokain değil pudra şekeriydi. Şaka yapıyorduk” demesinin ardından serbest bırakılan Ayvatoğlu, aracın içindekilerin “Kullanılan madde uyuşturucuydu, bize Ayvatoğlu temin etti” ifadelerinin ardından yeniden gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, “H.K.A hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyada paylaşılan videoda yanında bulunduğu tespit edilen diğer şüpheliler M.D., M.Y.M., D.O. ve U.K. hakkında başsavcılığımızca gözaltı talimatı verilmiş, şüphelilerden elde edilen bilgi ve yeni deliller çerçevesinde ise Hamza Kürşat Ayvatoğlu bugün sabah saatlerinde yeniden gözaltına alınarak hakkında TCK 188 ve devamı maddeleri kapsamında soruşturma genişletilmiştir. Başsavcılığımızca tüm şüpheliler hakkında gerekli dijital incelemelerin tamamlanması ve diğer şüphelilerin yakalanması için ayrıca kolluğa ek gözaltı talimatı verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir” denildi.