Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı yaptığı açıklamada " Keltepe adını verdiğimiz Seyir Tepesi Şehir Ormanı yaklaşık 147.000.000₺'ye malolmuştur. Bu süreçte vatandaşlarımıza ayrılması gereken bütçe keltepeye ayırılmıştır. Bütçenin tam olarak ne kadar olduğu ile alakalı ihale bedellerini yazılı önerge ile sorduk, cevabını paylaşacağız" dedi.

İşte Arpacı'nın yaptığı açıklama: 

KAMUOYUNUN DİKKATİNE
Seyir Tepesi Şehir Ormanı Rekreasyon Alanı, Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı iddiasıyla Orman ve Su işleri Başkanlığından kiralanan ormanlık ve makilik arazide 2017 yılı içinde projelendirmesi tamamlandı. 2018 yılı başında 99.890.000 TL+KDV olarak yapım ihalesi yapılmıştır. Projenin 2019 Ağustos ayı içinde tamamlanmasını planlanmaktaydı.  İnşaat sırasında 3 işçi talihsiz kaza sonucu vefat etti. Gürlesin’den sonra göreve gelen Belediye Başkanı Örki’de bizlerin ve kamuoyunun baskısı ile projede yer alan etapların birçoğunu iptal ederek projeyi küçültmüş olmasına rağmen ihale bedeli olan 100 milyon TL’nin üzerine tam net rakam henüz bilinmese de 47 milyon TL daha harcamıştır. 
Gerek CHP Pamukkale İlçe Başkanlığımız farklı zaman dilimlerinde gerekse Chp Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri aldıkları sorumlulukları yerine getirmek adına her meclis toplantısında Seyir Tepesi Şehir Ormanı projesini gündeme getirerek başından sonuna kadar zamanlaması, yeri, endemik bitki örtüsüne ve doğal yaşam alanına yapacağı tahribatı, yüksek maliyetinin yanı sıra kaynakların öncelik sıralamasına girmeyecek böyle bir projeden ziyade vatandaşın öncelikli aş, iş, eğitim gibi ihtiyaçlarına aktarılması gerektiğini ayrıca bu projenin borcu geçen sene 400 milyon TL’yi bulan Pamukkale Belediyesi’ne yeni borç yükü getireceğini ifade etmiştir. 
Geçen sene Belediye eski Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından göstermelik açılışı yapılan, geçen haftasonu ise vatandaşların hizmetine sunulan Seyir Tepesi Şehir Ormanı’na dün Belediye Başkanı Avni örki’nin daveti üzerine diğer grupların belediye meclis üyeleri ile beraber Chp Pamukkale Belediye Meclis Üyelerimizde gitmiş olup yıllardır takibini sürdürdüğü projenin nihai halini bizzat Başkandan öğrenmiş ve yaptığımız eleştirilerde ne kadar haklı olduğumuzu kendisine iletmiştir. 
Basında maksadını aşan şekilde Belediye meclis üyelerimizin tesise tam not verdiği, çok beğendiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamakta olup başından itibaren KEL TEPE adını verdiğimiz geri dönüşü olmayan, net olmamakla birlikte 147 milyon TL’ye mal olan projenin bitirilmesi adına çalışan emekçilere teşekkür edilmiştir. 
Chp Pamukkale Belediye Meclis Grubu olarak dün yapılan meclis toplantısında büyük borç yükü altına giren Seyir Tepesi Şehir Ormanı projesinin fiyat farkları ile beraber ihale bedellerini ve şu ana kadar yapılmış olan ödeme bedellerini yazılı önerge ile sorduk. Gelecek cevabı sizlerle ayrıca paylaşacağız. 

07.11.2020
Arda ARPACI
CHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI