Sarayköy'un Ahmetli Mahallesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile birlikte Sarayköy'de sulanmadığı için ürünü zarar gören çiftçilerin tarlalarında incelemelerde bulunan İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "İnsanlık tarihinde ilk kez bu verimli topraklarda üretim yapılamaz duruma gelindi" dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya ile birlikte Sarayköy'ün Ahmetli Mahallesinde incelemelerde bulundu. Ekim'den itibaren 6 ay boyunca barajlardaki sular HES'lere akıtılınca tarlalara verilecek su kalmadığını, Sarayköy Ovasında ürünleri tarlada kurudu, pamuk ekimi yapılamadığını belirten Sarayköylü çiftçiler, "Aydın'a verilen önem bize verilmiyor. Bize iki kere sulama yapabileceğimiz söylendi ve buna göre beyannamelerimizi yaptık. Şimdi sulama yapmamız gerekiyor ama kanalda su yok. Buğdayımız olgunlaşmadan tarlada kurudu. Yoncalarımız kuruyor. Pamuk ekecek olanlar tarlalarını ekime hazırladılar ama tav suyu veremediğimiz için ekim yapamıyoruz. Yetkililer bizi görmezden geliyor. Mazot, gübre ve ilaç fiyatları aldı başını gidiyor. Desteklemelerimiz hala ödenmedi. Ürün kaldıramazsak, borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz" diye isyan ettiler.

Konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Tarih boyunca üretim yapılmış, etrafına büyük kentler kurulmuş bu verimli topraklarda artık üretim yapılamaz duruma gelinmiş. Üreticiye verilen sözlertutulmamış. Tarım ülkesi olmakla övünürken, samanı bile ithal eder duruma gelmişiz. Köylümüz, çiftçimiz özveriyle üretmeye çalışıyor ama hükümet, onlar üretemesin diye sürekli engellemeler çıkarıyor, üretim ihtiyacı karşılayamayınca ithalat yoluna gidilerek yerli üretici görmezden geliniyor. İlaç ve gübre fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, hak edilen desteklemeler ise bir türlü ödenmiyor. Elektrik üretimi ülkemiz için elbette önemli ama tarım sektörü daha önemli. Elektrik uğruna çiftçilerimiz kurban edilmemeli, alternatif enerji üretimine önem verilmelidir. CHP olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.