Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanlığı tarafından 2019 yılı aralık ayında şikayet edilen ve son olarak geçtiğimiz şubat ayında ilçe başkanı Arda Arpacı ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca tarafından basın açıklaması ile yeniden gündeme getirilen usulsüzlük iddiaları, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi ile birlikte yargıya taşındı.

Bağbaşı ve Aktepe Kültür Merkezleri ihalelerini alan yüklenici firmaların hak ediş alacaklarını banka ve finans kuruluşlarına temlik etmiş olmalarına karşın ödemelerin belediye tarafından bu firmalara yapıldığı, bu ödemeler nedeni ile belediyenin aynı paraları bu defa temlik alan banka ve finans kuruluşlarına ikinci kez ödemek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Pamukkale Belediyesi’nin ikinci kez ödemek zorunda kaldığı tutarın 8 milyon 384 bin 814 lira 16 kuruş olduğu tespit edildi. Buna karşın yüklenici firmalar aleyhine bu zararın tazminine yönelik açılan icra takiplerinde herhangi bir tahsilat yapılamadığı, belediye zararının giderilemediği rapora yansıdı.

SÖZLÜ EMİR UYGULANMAYINCA YAZILI EMİR VERİLDİ

Mülkiye başmüfettişleri tarafından düzenlenen raporda belediyenin başkanlık makamı tarafından, alacağın devredilmiş olduğu bankalar yerine yükleniciye ödeme yapılmasının sözlü olarak emredildiği, kanunsuz olan bu emrin (ilgili personelce) uygulanmaması ve emrin yanlış olduğunun sözlü olarak makama bildirilmiş olmasına karşın, başkanlık makamınca usulsüz ödemenin yapılması için bu defa yazılı emir verildiği belirtildi.