Atatürkçü Düşünce Derneği İç Ege Bölge Sorumlusu Dr. Arif Güvenir pandemi döneminde uyulması gereken maske, mesafe, hijyen kurallarını ihlal eden kamu görevlilerinin de katıldığı etkinlik ve törenlere tepki gösterdi. Dr. Güvenir yaptığı açıklamada; 

Bir yıldır dünyayı kasıp kavuran Korona Virüs Pandemisi sosyal, siyasal ve ekonomik sonuçlara neden olmaktadır. Görülen olumsuz sonuçları en aza indirmek amacıyla yapılan bilimsel çalışmalarla, virüsün yayılımını önlemek için uyulması gereken toplumsal kurallar belirlenmiştir.
  Bilim insanlarınca maske, mesafe ve hijyen üçlüsü sürekli ifade edilerek neredeyse halkımıza ezberletildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her basın toplantısı sonunda kurallara uymanın bulaşmayı engelleyen en büyük silah olduğunu belirti.
  İngiltere kaynaklı mutasyona uğramış virüs vakaları ülkemizde de görülmeye başlamıştır. Mutant virüsün özelliklerinden dolayı, belirlenen önlemlerin sıkılaştırılması gereği ortadadır. Bulaştırıcılık oranı yüzde yetmişlere, ölüm oranı yüzde otuzlara varan virüse karşı artık çift maske, en az iki metre sosyal mesafe, fizyolojik hijyenin yanında solunum hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir.
  Restorantların, kafelerin,kahvehanelerin kapatılarak binlerce kişinin işsiz,aç susuz yokluk ve yoksulluk içinde yaşadığı,65 yaş üstü çiftçilerin tarlasına bile gidemediği bir dönemde,kalabalık cenaze törenleri ve lebaleb parti kongrelerinin yapılması halktan büyük tepki topladı.
    Tepkiler üzerine YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Emin Saraç’ın cenazesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’la birlikte katılan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘’Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünün olabileceğini öngörmedim. Öngörmem gerekiyor muydu ? Evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan bu anlamda özür diliyorum’’  dedi.
  Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere cenazeye katılarak ‘’ Maske,mesafe ve hijyen kurallarını ihlal eden, diğer kamu görevlilerini de halkımızdan özür dilemeye çağırıyorum." dedi.