Pamukkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oral Baş'ın belediye bünyesinde çalışanlar için asgari ücretin 3100 TL olması önergesine Belediye Başkanı Avni Örki olumsuz yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde asgari ücretin en az 3100 TL olarak ayarlanmasının ardından çok sayıda belediyede asgari ücret bu rakamın da üstünde belirlenirken Pamukkale Belediyesinde bu önerge kabul görmedi. Önceki gün yapılan Pamukkale Belediye Meclisi toplantısında Millet İttifakı adına CHP Grup Başkanvekili Oral Baş, Belediye bünyesinde ve bağlı şirketlerde çalışan personelin maaşlarının en az 3100 TL olması için Belediye Başkanı Avni Örki'ye sözlü soru önergesi verdi. Örki, personel maaşlarının yeterli olduğunu belirterek önergeye olumsuz yanıt verdi.

Belediye ve bağlı şirketlerde çalışan personelin büyük bölümünün asgari ücretle yaşamını sürdürmek zorunda kaldıklarını belirten Oral Baş, "CHP'li belediyeler asgari ücreti 3100 TL olarak belirledi. ir çok belediye bunun çok daha üzerinde asgari ücret verirken, Denizli'nin en büyük ilçesinin belediye çalışanlarının asgari ücrete mahkum olması kabul edilemez. Pamukkale Belediyesi personeli asgari ücretten çok daha fazlasını hak ediyor. Bir an önce yanlıştan dönülmeli" dedi.