Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Hierapolis'in sit alanı derecesinin düşürüleceğini iddia ederek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada;

RANTA VE TALANA DUR DE!

  Hierapolis , Pamukkale Denizli  yakınlarında bulunan bir antik kenttir. 2008 yılında Denizli Belediyesi ile Kültür Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Denizli  Belediyesi’nedevredilmiştir. Dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi 2014 yılında yaptığı konuşmada “Belediye Başkanlığımız döneminde Laodikeia sevdası ile çıkmış olduğumuz bu yolda ne kadar güzel bir iş yaptığımızı bugün daha iyi görebiliyoruz.” demiştir. Ve Antik kentin ayağa kaldırılması için tüm desteği vermeye devam edeceklerini söylemiştir.
Şimdi soruyoruz! Bütçeler ayırdığınızı ve ayağa kaldırmak için destek vermeye devam edeceğinizi söylediğiniz bu Antik Kenti ne için imara açıyorsunuz?

     Mimarlar Odası Başkanı Sayın Serdar Alayont ,

“Hierapolis Antik kenti gibi sınırları kesin olarak bilinmeyen ve çok geniş bir alana yayılı bir kentin kıyısında yer alan arazinin, sadece yer üstü araştırması yapmış olan bilirkişilerin raporuna dayandırılarak sit derecesinin düşürülmesi oldukça düşündürücü bir konudur.’ diye yaptığı açıklamaya katılıyoruz. Mimarlar Odası ve Denizli CHP Gençlik Kollarıolarak bu konunun takipçisi olacağız.

     Geçtiğimiz yıllarda Denizli Meslek Lisesi Taş Atölyeleri hakkında AKP’li Denizli Belediyesi yıkım kararı çıkarmıştı. Cumhuriyetimizin mirası olan Taş Atölyeler Mimarlar Odasının çabalarıyla yıkılmaktan kurtulmuştur. Ancak geçtiğimiz günlerde AKP’li Belediye Başkanı Osman Zolan,Taş Atölyeleri kent müzesi haline getirileceğini kendi başarısıymış gibi açıkladı.  

     HER ŞEYİN FARKINDAYIZ!

     Yine bölgemize yakın bulunan ‘Yerli Maldivler’ olarak bilinen Salda Gölü’nü tüm direnişe rağmen imara açmaya çalışanlar da sizlersiniz!

     Doğamıza ve tarihimize göz dikenler de sizlersiniz.

Ranttan başka değeri olmayan AKP’li belediyelerin doğa ve tarih katliamı yapmasına izin vermeyeceğiz ve bu RANT düzenine her zaman karşı geleceğiz.! Denildi