NORMAL BAYRAM İSTERDİK

Bayramlar heyecandır, tatlı bir telaştır.

Nerde o eski bayramlar desek de yine günler önceden bayramla ilgili konuşmaya, hazırlıklar başlayıp planlar yapmaya başlıyoruz.

Alışılagelmiş bayram ritüellerinin yanı sıra son yıllarda bayramları yoğun iş temposundan uzaklaşıp biraz dinlenmek için fırsat olarak görmekteyiz. Paylaşımın, sevginin ve hoşgörünün yoğun olarak yaşandığı bayramların duygusunu, bayram kültürünü çocukluğumuzda yaşadığımız gibi çocuklarımıza aktarabiliyor muyuz?

Çocuklarımız bu anlamda biraz duyarsız mı?

 Biz mi tatil fırsatı bilip böyle yetiştirdik. Yoksa zamanın oluşturduğu bir olgu mu?

Büyüklerin, dostların, komşuların birbirini ziyaret ettiği gönüllerin alındığı ikramların sohbetin bol olduğu bayramları özledik.

Bayramlar kardeşlik, dostluk, sevgi, gülümseme ve en önemlisi de paylaşımın yoğun bir şekilde yaşandığı zamanlardır.  Zorunlu olarak yaşantımıza daha fazla dikkat etmemiz gereken zamanlardan geçiyoruz. Süreç geçim sıkıntısı çeken birçok vatandaşımız ve esnafımızı daha da zor duruma sokmuştur.

 Pandemi döneminde çok ağır şartlarda yaşayan ihtiyaç sahiplerini görmek, onlara ulaşmak bu zor zamanlarda dertlerine ortak olup yaşam mücadelelerine bir nefes almalarına bayram ruhuna yakışacak şekilde bayramı yaşatmak ve gerçek bayramları yaşamalarına vesile olarak çocuklarımıza örnek olup kültürü yaşatmak için tam da zamanı.

Ellerini öpemediğimiz, kucaklayamadığımız, yan yana sohbetler yapamadığımız tüm sevdiklerimizin bayramlarını kin, nefret ve öfkenin hayatımızı kontrol altına almasına müsaade etmediğimiz, paylaşımın, sevginin ve hoşgörünün var olduğu, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlar dileriz.

CHP DENİZLİ İL KADIN KOLLARI