Yaklaşık 2 bin tezgahın elektriğe gelen yüzde 127’lik zam nedeniyle üretimi durdurduğu Babadağ’da konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bir an önce ülkede gücen ortamı oluşturularak üreticilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Babadağ İlçe Başkanı Mehmet Altınöz, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Kelleci, Bekirler ve Mollaahmet Mahallelerinde fahiş elektrik zamları nedeniyle üretimi durduran dokumacı esnafıyla buluştular.

Elektrik ve hammadde ürünlerine gelen zamlar nedeniyle üretim yapamaz duruma geldiklerini ve kazançlarının elektrik faturalarını bile ödemeye yetmediğini, bu nedenle üretimi durdurduklarını belirten Babadağlı üreticiler, “Kimse çocuğuna taşıyamayacağı bir yük yüklemez. Kazandığımız para elektrik faturasını bile ödemez durumda iken nasıl üretim yapalım? Elektrik zammının geri alınmasının yanı sıra, kredi borçlarının da ertelenmesini istiyoruz” dediler.

‘İKTİDAR TERCİHİNİ 5’Lİ ÇETEDEN YANA KULLANDI’

Afyonkarahisar ve Uşak illerinin teşvikten faydalanırken, Denizli’nin bu teşvikten maalesef faydalanamadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise “Bizim çiftçimiz tarlaya atacak gübre bulamazken, Saray Hükümeti Ukrayna Çiftçisine hibe desteği verdi. Sudan’da üretim yapacağız diye kiraladıkları araziye yıllardır bir ot bile ekmediler. Bizim yeterli kaynağımız var ama nasıl kullanılacağı siyasi tercih. İktidar ise tercihini 5’li çeteden yana kullanıyor” diye konuştu.

‘GÜVEN ORTAMI OLUŞTURULMALI’

Mevcut düzen içerisinde güven problemi yaşandığını ve kimsenin bu günden yarına güvenle bakamadığını ifade eden CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Kimse yarın ne olacağını bilemiyor. Üreticinin desteklenmesi konusunda problemimiz var. Üreticileri desteklemek konusunda problem yaşıyoruz. Mevcut düzen içerisinde üreten insanların dışında rantiyeden beslenen ve memleketin kayraklarını söğüşleyen 3-5 zenginin peşinde gidiyoruz. Asıl değiştirmemiz gereken sistemdeki sıkıntı bu. Değiştirmemiz gereken şey, gerçekten emeği ile geçinen insanlara sahip çıkabileceğimiz bir sistem kurmalıyız. Bu sistemi kurduğumuzda ne elektrik zammından ne de başka bir şeyden etkileniriz. Mevcut iktidarın toplumun üreten kesimiyle kavgası var ve bu kavganın artık değişmesi lazım. Bunun için de sosyal devlet statüsünü geri getirmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde üretimin bütün sorunlarını çözeceğiz. Pandemi dönemi bize öğretti ki, birbirimizi yeme şansımız yok, duble yolları yeme şansımız yok, şehir hastanelerini yeme şansımız yok. Üretmeye ihtiyacımız var” dedi.

‘BİR AYLIK FAİZ YÜZDE 13 OLDU’

Ülkemizde bugün geleceğe güvenle bakamayan gençlerin ülkeyi terk etmenin yollarını aradığını belirten Çavuşoğlu, “Gençler kendini güvende hissetmiyor, çiftçi kendini güvende hissetmiyor, doktor kendini güvende hissetmiyor. Bir gecede aldığımız kararla faizi indiriyoruz diyerek, dünyada sınırsız faiz veren tek ülkeyiz. Vereceğimiz faizin ne başı belli, ne sonu belli. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok. Bir ayda devlet yüzde 13 faiz öder duruma geldi. Sistem tıkanmış durumda. En büyük girdilerimizin tamamında fahiş artış var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Bundan kurtulmanın tek yolu parlamenter sistemi yeniden tesis etmektir. Bunun için de herkesin sesini çıkarması gerekiyor. Sadece elektrik zammı üzerinden siyaset üretmeye çalışmak bizi bir yere götürmez. Sorunlarımızın kaynağı yönetilemez hale gelen ülkedir” ifadelerini kullandı.