Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Örgütü, 16 Mart 1978 tarihinde İstanbul Eczacılık Fakültesi önünde yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Baki Ekiz'i Serinhisar'da ki mezarı başında andı.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, Serinhisar İlçe Başkanı Ercan Usta ile birlikte partililer 16 Mart 1978'de İstanbul Eczacılık Fakültesi önünde yaşanan ve 7 öğrencinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı olayını, saldırıda hayatını kaybeden Baki Ekiz'in mezarı başında andılar.

16 Mart 1978 tarihinde İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde öğrencilere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 7 öğrenci hayatını kaybettiğini, 41 öğrencinin da yaralandığına dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Yakın tarihimiz, maalesef bu tür karanlık olaylarla dolu. 16 Mart katliamının aydınlatılması ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması ülkemiz demokrasisi açısından önemli bir adım olacaktır. 43 yıl gibi uzun bir zaman geçmesi ve bu tür olayların bur çoğunun hala aydınlatılamamış olması ise demokrasimiz adına büyük bir eksikliktir. Tarih boyunca bizi birbirimize düşürmek için bir takım karanlık eller hep işbaşında olmuştur" dedi.

Anayasamızın Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesi 'Türk' olarak kabul ettiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Türk vatandaşları olarak çok geniş bir mozaiğe sahibiz. Siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ne olursa olsun bir bütünün parçasıyız. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde olursak tüm bu karanlık güçlerin çabalarını boşa çıkarabiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kimseyi ötekileştirmeden, ülkemizi hep birlikte nasıl daha ileriye götürebiliriz diye siyaset üretiyoruz. O karanlık günleri yeniden yaşamamak için geçmişimizden ders almalıyız. Yakın tarihimizde yaşanan bunun gibi karanlık olaylarda hayatını kaybeden Baki Ekiz ve tüm vatandaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz" diye konuştu.