TÜİK Eski Başkanı Birol Aydemir’in bir televizyon kanalında ortaya attığı iddiaları değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Ülkemizde tüm veriler tartışmalı, biz kime güveneceğiz” diye sordu.

Eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, TV5'te TÜİK verileri ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuş, Berat Albayrak döneminde TÜİK verileri açıklanmadan önce, bu verilerin kendisine sunulduğunu, dönemin Maliye Bakanlığı Müsteşarı ve şimdiki Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın TÜİK’e veri vermediğini iddia ederek, "İnsanlar, artık açıklanan verilere güvenmez hale geldi. İşin doğrusu, evet, ben de TÜİK'in enflasyon, istihdam, büyüme gibi alanlarda yayınladığı verilerin artık çok şüpheli ve tartışmalı olduğu konusunda hemfikirim" demişti.

Türkiye’yi yönetenlerin şeffaflıkla ilgili sorunları olduğunu ve açıklanan tüm verilerin tartışmaya açık olduğunu iddia eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Hükümetin açıkladığı Covid 19 verilerine kimse inanmıyor, işsizlik verilerine kimse inanmıyor, açıklanan enflasyon rakamlarıyla, sokaktaki vatandaşın enflasyonu birbirini tutmuyor. Dünyada istihdam rakamları düşerken işsizlik oranını da düşürebilen tek ülkeyiz” dedi.

Tek adam rejiminde Cumhurbaşkanının atadığı bakanların, milletin temsilcisi milletvekillerinin verdiği soru önergelerine cevap bile vermediğini ifade eden Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımızın ödedikleri vergilerin nerelere gittiğini öğrenmek en doğal hakkı ama bir çok konu ‘ticari sır' diye vatandaştan saklanıyor. Yolsuzluk haberlerine yayın yasağı getiriliyor. Devletin güvenilir kurumları yıpratılıyor. Depremlerin şiddetini bile farklı kurumlar farklı açıklıyor. Vatandaşlarımız kime güveneceğini bilemez oldu” diye konuştu.

CHP’nin güçlendirilmiş parlamenter sistem ile yeniden halkın iktidarının kuracaklarını belirten Çavuşoğlu, “CHP’li belediyelerimiz tüm engellemelere rağmen olağanüstü özveriyle ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımıza derman olmaya devam ediyor. CHP ilk seçimlerde bu şeffaflık anlayışını iktidara taşıyarak ülkemizi yeniden hesap veren şeffaf hükümet ile tanıştıracaktır” ifadelerini kullandı.