Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Çavuşoğlu açıklamasında, tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutlarken, pandemi sürecinde zor günler geçiren sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini, söyledi.

Sağlık çalışanlarının özellikle pandemi döneminde zor şartlar altında, aylarca ailelerinden uzak bir şekilde görev yapmaya çalıştıklarını ve bu süreçte çok sayıda sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini aktaran Çavuşoğlu, "Mesleğini özgürce yerine getirmek, ayrımsız, herkese hak ettiği sağlık hizmetini eşit bir şekilde, modern şartlarda ulaştırmayı kendisine amaç edinmiş tüm sağlık emekçilerimize minnettarız" ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinde hastanelerde yatak sayılarının artmış olmasına rağmen sağlık çalışanlarının sayısının artırılmadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "İktidar partileri maalesef sağlık çalışanlarının haklı isteklerini görmezden geliyorlar. Yüzlerce sağlık çalışanı pandemi nedeniyle hayatını kaybederken, Kovid-19 halen meslek hastalığı sayılmıyor, sağlık çalışanları şiddete maruz kalmaya devam ediyor, asistan hekimler zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışıyor. Bu zor şartlar altında görevini yapmaya çalışan ve yaşatmak için yaşamak isteyen tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.